Kayseri Kars otobüs bileti ClickBus ile

Kayseri’den Kars’a giden otobüs firmaları için www.clickbus.com.tr sitesini ziyaret ederseniz en ucuz otobüs bileti her zaman ClickBus’da!

Kayseri’de Müzeler Gezilmeli

Kültepe Müzesi, Kayseri’nin 22 kilometre uzağında Sivas yolu üzerinde Kaniş Korum Höyükleri arasında yapılmış modern binadır. Hitit ve Asur eserleri bulunur.

Kars otobüs firmaları ile en ucuz Kars otobüs biletlerini satın alabilirsiniz.

Kars’taki Camiler

Beşik Camisi, (Beşik Kilise), Kars’ın en eski eserlerindendir. 1044-1064 yılları arasındaki son Bizans istilası sırasında Ortodoks Rum kilisesi olarak yapılmış, sonradan camiye çevrilmiştir.

Kümbet Camisi, Gürcü Bağaratı Krallığı devrinde 932-937 yıllan arasında 12 havari adına yapılan mahet Kars’ın en eski tarihi eseri olup, bugün müze olarak kullanılmaktadır.

Ulu Cami, Osmanlı Padişahı Sultan İbrahim çağında Kars Beylerbeyi Dilaver Paşa tarafından yaptırılmıştır.

Büyük Abdi Ağa Camisi, Kaleiçi mahallesindedir. Halen minaresi ayakta durur. Şerefesi ile petekliği 93 Savaşında yıkılmıştır.

Türbeler

Haşan Herakani Türbesi, 1579’da kale ile birlikte padişah adına yaptırılan Evliya Camisi avlusundadır. Hasani Herakani Selçukluların Anadolu’ya gelmelerinden önce yapılan ön savaşlarda şehit düşmüş bir Horasan evliyasıdır.

Celal Baba Türbesi, Kalenin esas giriş kapısı içindedir. 1239 tarihinde Moğolların Kars’ı istilaları sırasında şehit düşen Celal Baba, Kalenin manevi sahibi ve koruyucusu sayılır.

Clickbus ile en ucuz otobüs firmaları

Clickbus ile en ucuz otobüs firmaları ait telefon numaralarını ve online otobüs biletlerini bulabilir, rezervasyon hizmetlerinden yararlanabilir ve gidiş dönüş otobüs bileti satın alabilirsiniz.