Odyoloji Nedir | Odyoloji Bölümü | Odyoloji Maaşları | Puanları

Bugün Türkiye’ye yeni yeni giriş yapan bir meslek olan Odyoloji bölümünden bahsetmek istiyorum.Odyoloji Nedir? audiology kökenli olarak çıkan ses bilimi anlamına gelen fiziksel ve nörolojik sorunları inceleyen bir bilim dalıdır.

Odyoloji

Odyoloji
Odyoloji

2011 yılına kadar Türkiye’de lisans eğitimi verilmeyen bir bölüm olan Odyoloji bölümü hakkında bilgi verelim.Odyoloji Bölümü?  Kişilerin işitme bozuklarını haliyle denge merkezi olan kulaktan dolayı denge sorunlarını saptayan tedavi ve rehabilitasyonunu yapan bilim dalına verilen isimdir Odyoloji.

Odyoloji Puanları

Odyoloji bölümü bu sene  Devlet üniversiteleri, Özel üniversiteler, Tam Burslu üniversiteler, Yüzde 50 Burslu üniversiteler ile öğrenci almaktadır.Aşağıda 2013-2014 yılı Odyoloji bölümü puanları sıralanmıştır.

 Odyoloji Bölümü Taban Puanları 2013 2014
Odyoloji Bölümü Taban Puanları 2013 2014

 

Odyoloji Maaşları

Odyologların maaşları 5 bin Türk Lirası ile başlamaktadır.Ülkemizde bayağı eksiği olan yeni bir bölüm olan odyoloji bölümü ilk mezunlarını 2015 yılında verecek.Bölümde çalışan elemana ihtiyaç olduğu için yüksek maaş ücretleri olan Odyoloji, yüksek maaş vaat ettiği için çok yüksek puanlardan öğrenci alımı yapacaktır.