Playstation 4 ilk günde 1 milyon sattı

Sony ilk 24 saatlik sürede PS 4’ü 1 milyon satış hedefine ulaştırdı.Merakla beklenen yeni nesil oyun konsolu Playstation 4 piyasaya çıktı ve oldukça başarılı bir satış rakamına ulaştı.Resmi açıklamaya göre ABD ve Canada’da sadece resmi satışa çıkan Sony Playstation 4 ilk günde 1 milyon adet satış rakamına ulaştı.

Playstation 4

Satışların  Kuzey Amerika dışına çıkmasıyla birlikte Sony satışların daha fazla olacağını belirtti.Şandaki rakamlara göre bile Playstation 4, Sony’nin en hızlı satan oyun konsolu olma ünvanını çoktan ele geçirdi.24 saatte bir milyon adet satılan Playstation 4’ün en yakın rakipleri Nintendo Wii U ve yakında piyasada olacak Xbox One ile yarışacak olması.

Yakın zamanda çıkacak olan Wii U PS 4 için tehlike gibi görünüyor.Wii U’nun bugüne kadar 3,9 milyon satış rakamına ulaşmış ve Playstation 4 24 saatte 1 milyon satmış bakalım ilerleyen günlerde neler olacak.Heyecanla bekliyoruz!

Mustafa ÖZCAN / [email protected]

PlayStation 4 | PS4 Özellikleri | PS4 Fiyatları | PS4 Çıkış Tarihi

Yeni tasarımın ilk konusunu açmak istedim.Playstation 4 gün yüzüne çıktı.E3 fuarında tanıtılan yeni Playstation hakkında bilgi verelim.PS4 Fiyatları konusunda merak edileni yapıp Xbox One‘a göre ucuz bir fiyat ortaya koyması herkesi şaşırttı.Playstation hakkında ilgili sonuçları paylaşalım.

PlayStation 4

Los Angeles’ta düzenlenen Elektronik Eğlence Fuarı (E3) 2013’te tanıtılan PlayStation 4‘ten biraz bahsedelim.Yeni PlayStation 4 yenilikleri.

Ağırlıklı olarak siyah rengin kullanıldığı yeni PlayStation 4‘ün boyutları 275 x 53 x 305mm olarak tasarlandı. PS 4‘te 8 Jaguar çekirdeğine sahip AMD işlemci ve 1.84TFLOPS işlem gücüne sahip yeni nesil Radeon grafik kartı mevcut olacak. 8GB GDDR5 belleği, 2 USB 3.0 girişi, HDMI ve optik çıkışı olan, 1 AUX girişi bulunan cihaz 500GB HDD’ye sahip bir şekilde oyun severlerle buluşacak.

PlayStation 4 Fiyatları

Sony’nin PS4 için belirlediği 399 dolarlık fiyat ile Microsoft’a ağır bir darbe vurduğu konusunda basında gündeme oturdu.Microsoft, kendi oyun konsolu olan yeni  Xbox One için 499 $ fiyat belirlemişti.

PlayStation 4 (PS4) Ne Zaman Çıkacak? | PlayStation 4 Çıkış Tarihi

Playstation 4,Sony firması 31 Aralık 2013 günü piyasada satışına başlanacağını bildirdi.Bizde heyecanla beklediğimiz PlayStation 4 (PS4)’ü bekliyoruz.

 

Playstation (PS4) Fiyatı & Xbox One Fiyatı

Evet bugün gün içerisinde iki ana oyun gemilerinin satış fiyatlarını kıyaslama yazısını okudum.E3 fuarını bekleyen iki dev oyun konsolu üreticileri Microsoft ve Sony fiyat konusunda temkinli davranıyor.

Bir hafta sonra bir ringde karşı karşıya gelecek olan iki oyun konsolu PS4 ve Xbox One yaptıkları kaliteli tanıtımlarla oyun dünyasının kalbini bir daha çarptı.PS4‘ün tanıtımı için E3 fuarı beklenirken ikisi içinde E3 fuarında en büyük ayrıntı olan fiyat konusunda bilgilendirilme yapılacak olması.

Playstation (PS4) Fiyatı & Xbox One Fiyatı

Oyun severlerin merakla beklediği bu iki konsol için piyasada dolaşan fiyatları sizlerle paylaşalım.Pachter, PS4’de kullanılan parçalar göz önüne alındığında yaklaşık fiyatı 275 $, Xbox One’ın gelişmiş ekran kartı ve sağlamlaştırılmış kasası nedeniyle fiyatı 325 $ gibi bir rakam olduğu tahmin ediliyor.

Pachter’e göre bir önceki konsol fiyatlarına kıyasla yaptığı açıklamada PLAYSTATION 4’ün 349$, XBOX ONE’nın 399$ olacağı kanısında.Avrupa ülkelerinde yapılan fiyatlandırma bu şekilde.Ancak henüz ülkemizde nasıl bir fiyattan satılacağı belli değil.

Merakla beklediğimiz iki konsol Türkiye satış fiyatı açıklandığında bu yazımızdan okuyabilirsiniz.

PlayStation 4’ün 2013’te çıkacağının sinyalini verdi

Dün oynanan Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında reklam panolarında yayınlanan Sony reklamı PS4’ün 2013 yılı içinde çıkacağını işaret etti.

Borussia Dortmund – Bayern Münih mücadelesinde reklam panolarında “PS4 Coming 2013″ reklamı bu yıl içinde PS4 ile kullanıcıların buluşacağını kesin kanıtladı.