Kaldığı yerden devam

Malum sene sonu yaklaşıyor, koca bir dolu sene bitmek için artık sayılı günler kaldı.Acısıyla tatlısıyla bir koca seneyi bitirmeye hazırlandığımız şu son günlerde hayatımda birçok değişikliğin olduğu 2013 yılına veda vakti için günleri sayıyorum.Dolu dolu birçok şeyi öğreten 2013  yılı için çeyreklik döneme ayırırsak ilk üç çeyrek dönemi gerçekten çok iyi geçti.Bu sürede yeni yeni şeyler öğrenip zor geçen günlerde üzülmeyi, mutlu geçen günlerde sevilmeyi ve her geçen gün daha çok umutla yaşama bağlanmayı bildim.

Son çeyrek dediğim hayatta bu yaşıma kadar en büyük kazanımlarımı bu dönemde yaşadığım ve bu zorlu sürecinden altından zafer ile kalktığımı bildirmeden geçemeyeceğim.Evet biliyorum hep yükselişin olduğu bir yaşam hiç kimsenin olmamıştır, ancak hayatta düşüp kalkmadan bir şeylerin değerini daha iyi anladım.Belki bu olayı erken yaşta öğrendim.Artık biliyorum ki hayatta “iki çıkış bir iniş vardır” üç çeyreklik dönemde çıkmayı çok iyi öğrenip son çeyrekte bir kere inişe geçtim.Geriye kalan seçenek ise sonsuz çıkış olması, artık inmemek üzere “kaldığı yerden devam diyorum” ve yazıma son vermek istiyorum.

Herkese mutlu,sağlıklı,başarılarının ardı ardını kovalayacağı başarılı,sevginin eksik olmayacağı bir 2014 diliyorum.Kendinize iyi bakın, esen kalın!

Mustafa Özcan | [email protected]

Google 15.yıl infografik | Neler değişti?

15.yılını dün kutlayan Google arama konusunda yeni bir güncelleme yaptı.Daha doğru sonuçlar göstermek için 2010 yılından beri güncellemediği arama algoritmasını güncelledi.Google 2013 Eylül’de güncellediği yeni arama algoritmasının adını Hummingbird koydu.Bu güncelleme ile Google’daki değişimlere gözatalım.

Google Arama Zaman Tüneli
Google Arama Zaman Tüneli

Google, Hummingbird algoritmasında daha uzun ve detaylı arama sorgularına daha uygun sonuçlar getirmeyi amaçlıyor. Daha önce anahtar kelimeler ile sonuçlara ulaşan kullanıcılar artık emir cümleleriyle istedikleri sonuçlara ulaşabilecek. Böylece “2. yeni şairleri kimlerdir?” gibi soru modelleri ile kullanıcının arkadaşları ile konuşuyor gibi Google’da arama yapması sağlanacak.

Bir diğer infografik ise Google’ın 15.yaşında neleri değiştirdiği,neler kazandığı konusunda hazırlanmış olan bir grafik.

Her geçen gün kendini güncelleyen bir yapı olan Dünya arama motoru devi Google’ı selamlıyoruz.

Mustafa ÖZCAN  – [email protected]

Yaş oldu 20

Bugün bir yaş daha büyüdüm..22 Ağustos 2013 tam 20 yıl olmuş.Zaman akıp gidiyor bende küçücüktüm,ufacıktım şimdi bir yaş daha büyüdüm.Bugün hiç unutamayacağım yıl olsun istedim ve doğum günü özel tasarım hazırladım.İnsan sevdikleri ile birlikte olarak daha bir mutlu oluyor.

Bugün 22 Ağustos 2013 tam 20 koca yıl olmuş.Sanırsam gençliğin baharındayım.Bundan sonra daha bir azimle çalışarak ve hayallerime inanarak daha iyi ve uzun soluklu bir yaşam macerasına yelken açmak istiyorum.Her zaman sizler oldunuz yanımda iyi günümde mutluluğu paylaştık,kötü günde hüznü bundan sonrada hep öyle olsun.

Sözü fazla uzatmadan beni seven,değer veren tüm arkadaşlarıma,öncelikle aileme buradan teşekkür ediyorum...

birthday-cake

Mustafa ÖZCAN / [email protected]  | Süper Güç (Founder)

Yeni Tasarım | Mustafa Özcan | mustafaozcan.info

Yeni tasarıma geçiş ile “Mustafa Özcan” – mustafaozcan.info artık 6-7 bin arasında tekil ziyaretçiye sahip.Her geçen gün artan ziyaretçi kitlesiyle site inanılmaz bir portal tarzına dönüştü.Yaptığım güncelleme ile daha kullanılabilir bir blog yapısına geçiş yaptım.

Benzer yazılar,Popüler yazılar gibi widgetlarla daha farklı yazılara ulaşmak artık çok mümkün.Seo iyileştirmesi yaptığım blogda büyük bir hız arttırması yaptım.Güncellemeler ile site çok iyi bir blog yapısına kavuştu.

Mustafa Özcan

Zaman geldi artık seo’da daha iyi kelimelere oynama zamanı.Öncelikle mustafa özcan kelimesinde üst sırayı almam gerekli.Google’da bu aralar ciddi bir güncellemeler mevcut.Ondan dolayı sürekli bir sıralama değişikliği oluyor.

Bize etkileri nasıl olacak bu bilinmez ama,daha farklı içerikler yerleştirerek servisimizi daha iyi bir hale dönüştüreceğim.

Geliştirilmiş reklam alanı ile artık servis daha iyi bir hal kazanacak.Sunucuda yaşadığımız sıkıntılarada çözümler üretiyoruz.Sürekli aktif bir yapı kazanacak olan sitemiz ilerleyen günlerde tam anlamıyla beta kullanımdan çıkıp tam oturmuş bir hal alacak.

1.4 Milyon sonuçtan Mustafa Özcan kelimesinde 8.sıra

Günlerdir üzerinde çalıştığım bugün tam bir buçuk aylık sitem olan mustafaozcan.info’yu “mustafa özcan” kelimesinde ilk sayfada görmekten gurur duyuyorum.Sıralama sonuçlarından görüldüğü gibi Mustafa Özcan isminde sanatçı,yazar,okul ismi vs. farklı türlüce mesleklerde com,net,org,com.tr,mustafaözcan.com.tr gibi tüm alt uzantıları,Linkedin’de 164 profil sonucunun olduğu kullanılan isimde 7 yıllık siteyi geçip bugün bu yazıyı paylaşıyorum ve gerçekten çalışmanın karşılığını alıyorum.

Sürekli yılmadan yaptığım testler sonucunda ilk sırada mustafaozcan.info adresini görmek için tüm azimle çalışmaya devam ediyorum.Seo konusundaki deneyimimi arttırdığıma güveniyorum ve başarımın sürekli olmasını diliyorum.

Beni takip eden tüm kullanıcılarıma teşekkürler.

Mustafa ÖZCAN / superguc.com – Owner

Dikey E-ticaret’e Giriş Yapma Zamanı

Birkaç zamandır aklımda olan proje E-Ticaret sektörene ne zaman girsem derken bir atak yapma zamanı geldi çattı.E-ticaret günümüzün popüler mesleklerinden biri haline dönüştü bende bu girdaba katılıp yol almak isteyenler arasındayım.Araştırma zamanımı doldurup özellikle SEO konusunda kendimi aşırı seviyede geliştirdiğime inandığım için geç kalmadan markamızın değerini yükseltmek için bir an önce yerimizi alalım düşüncesindeyim.

Benimde aklımda herkesin olduğu gibi Dikey E-Ticaret fikri var.Tabi burada büyüklerimizin bu zorlu süreçlerde neler yaşadıklarını ne türlü zorlu yollardan geçtikleri konusunda araştırmalarda bulundum.Bu kaynaklar doğrultusunda ekip arkadaşlarım Berkay Kıran,Melih Özcan ile birlikte B2C (Business to consumer) modeli ile sektöre giriş yapmaya karar verdik.

Kısaca Dikey E-Ticaret bundan birkaç yıl önce Türkiye’de gerçekten bir boşluğu hissedilen bir alan olup zamanla yeri doldurulmaya devam ediliyor.Segmentasyonu çok geniş olmayan, belirli ürün ve hizmet verip, nitekim kısıtlı bir hedef kitleye seslenen e-ticaret sitelerinin var olduğu alan olan Dikey E-Ticaret bizler için zamanı gelmiş bir girişimdir.

• Dikey e-ticaretin avantajları

Tüketici ve tedarikçi arasında köprü görevi gören e-ticaret siteleri olan, esas tutum -olması gereken- stoklu çalışmaktan yanadır. Dikey e-ticarette yer alan siteler, az ürün çeşitliliğine sahip oldukları için stok maliyeti düşüktür. Dolayısıyla giriş aşamasında daha güvenli hareket edebilirler.

Dikey e-ticaret siteleri için operasyonel sürece harcanan efor ve süre çok makul seviyelerde tutulabilir. Çünkü tedarikçi ve alınan ürün sayısı azdır. Bu da dikeylerin hızlı hareket edebilmelerine olanak tanır.

E-ticaret altyapısı girişimin temelini oluşturan unsurlardandır.Rakamları farklı olsada, dikey e-ticaret sitelerinin elde ettiği nitekim az trafik, altyapı yatırımını maliyet ve zaman açısından efektif kılar.

E-ticaret sitelerinin depo büyüklükleri haliyle stoğunda yer alan ürünler sayesinde şekillenir. Dikey e-ticaret sitelerinin az ürün hizmeti vermesi de stok alanı bulma çabasını ve maliyetini minimumda tutar.