Google Project Ara’dan ilk ürün: Spiral 2

14 Ocak 2015 Çarşamba günü Google konferansında Project Ara’nın ilk telefonunun ne zaman geleceği açıklandı. Project Ara‘nın Spiral 2 ismini verdiği ilk akıllı telefonu olacak bu proje kapsamında geliştirilen modüler telefonun ilk sürümü olma özelliğini taşıyor olmasıyla dikkatleri üzerine topluyor.

Project Ara Nedir?

Project Ara’nın geliştirdiği bu telefonun parçaları değiştirilebilir olması ile  örneğin telefonun kamerası bozuldu, ya da ekranı kırıldı bu ve benzeri sorunları, telefonun bazen komple değiştirilmesini gerektirecek kadar ciddi olabilmesine karşın Project Ara’nın geliştirdiği Spiral 2 ile bu parçalar yenileriyle değiştirilebilecek ve çok ucuz maliyetlerde olacak olmasıyla çok ileri seviyede ilgi göreceğe benziyor.

Project-Ara-spiral-2

Spiral 2 Özellikleri

Spiral 2’nin özellikleri ise sanıldığı kadar yüksek seviyelerde olmayacak. 720 x 1280 ekran, iki farklı Marvell PXA1928 ve NVIDIA Tegra K1 işlemci versiyonu, 5 MP kamera ile gelecek. Bağlantı destekleri olarak 3G, Wi-Fi, (4G LTE’nin destekleneceği başka bir modül daha olacak) ve Bluetooth desteği olacak.

 

SEO Hizmeti

Küresel dünya pazarında artık iktisâdî anlam, tümüyle internet piyasasına kaymış bulunmaktadır. Bu noktada bugüne kadar yapılmış olan birçok panel, yayın ya da konferans bulunmaktadır. Tüm bunların ortak noktası ise, internetin önemli bir pazar hâline gelmesidir. Oysaki internet pazarından yararlanmak, herkes için mümkün olamamaktadır. Çünkü internet, uzman görüşlerine göre sistematik birçok teknikten mürekkep durumdadır. Dolayısıyla da e-ticaret yayıncılığının yapılması, aynı zamanda online dünyadaki diğer bireylere ulaşabilme yöntemlerini de kapsamalıdır. Ne yazık ki çoğu internet sitesi sahibi bunu göz ardı etmekte ve bu gerçeği uygulamayı reddetmektedir. Bundan dolayı da internet dünyasında başarıya sahip olamamaktadır. Oysa bu ortamdaki başarının sırrı, tamamen SEO’da gizlidir.

Kurumsal Seo Danışmanlığı

SEO hizmeti, bilindiği gibi Web 2.0 teknolojilerinin çıkmaya başladığı devirlerde önem kazanmış ve böylece tüm dünyanın bildiği bir kavram hâline gelmiştir. Ancak bugüne kadar yapılmış olan SEO hizmetleri, bir noktada eksik kalmış ya da bütünleyici unsuru tam olarak kavrayamamıştır. Buna rağmen verilecek olan SEO hizmeti, o siteyi çok kısa sürede kalıcı başarılara da gark edebilmektedir. Esasen sistematik bir çalışma gerektiren bu uygulamalar, piyasadaki birçok kişi tarafından yapılmaya çalışılmaktadır. Ancak yeterince başarının gelip gelmediği de, bir tartışma konusudur. Bu noktada sizler için SEO hizmetleri anlamında önerebileceğimiz en uygun kurumsal imajı sunmak istiyoruz.

Bilmekteyiz ki başarı, bireyler için çok çalışmanın yanı sıra, uygun bir iş partneri ile de sistemli yöntemlerin uygulanmasından geçmektedir. İşte bu nedenle yapılması gereken Kurumsal SEO çalışmaları, http://furkangokcol.com/kurumsal-seo-danismanligi bu adresten detaylı olarak incelenebilmektedir. Kurumsal imajın incelenmesini, yapılacak olan çalışmaların salahiyeti açısından oldukça yararlı görmekteyiz. Çünkü her şeyin incelenmesi, başarımızın da temel prensipleri arasında yer almaktadır.

Halloween

Bugün günlerden 31 Ekim 2014 | Cadılar Bayramı (Halloween) Dünya’da kutlanmaya başladı.Halloween günü resimlerle birlikte hazırlıkların günler öncesinden başlanıp kutlandığı gün olarak bilinen ve resmi tatil olan Halloween çocukların korkunç kostümler giyerek kapı kapı gezip şeker, meyve ve farklı hediyeleri topladığı bir bayram olarak kabul edilir.

Peki kısaca Cadılar Bayramı olan “Halloween” ismi aslında Katolik Kilisesi’ne dayanmaktadır. “All Hollows Day” yani “Azizler Günü” diye bildiğimiz azizlerin onuruna kutlanan bir Katolik günüydü.Ancak M.Ö. 5. yüzyılda İrlanda’da yaz mevsimi resmi olarak sonu 31 Ekim’di.Kutlanan ismiyle Samhain idi ve Keltlerin Yeni Yılı’ydı.

Rivayetlere göre bu günde (Halloween)’de, önceki yıl bedenlerinden ayrılmış ruhlar gelecek yıl yaşamak için beden arayışında dünyaya gelip,insanlarla karışırlardı.Ölümden sonra yaşama kavuşma şansı tek bu olarak gösteriliyordu.Bunun yanı sıra Keltler bu dönemde tüm zaman ve mekanla ilgili yasaların duracağına inanırdı.Buna inanlarda yaşanırlarını ele geçirtmemek için 31 Ekim gecesi evlerinin ışıklarını söndürerek soğuk bir hava yaratırlardı.Hayaletlere benzeyen kıyafetler giyip, etrafta sesler çıkarırlardı.

Halloween Resimleri

halloweencity

240px-Jack-o'-Lantern_2003-10-31 default_image_city_halloween2 Halloween1 (1) halloween1 Halloween-21 halloween2 Halloween-Decor-Walgreens Halloween-Hero-1-H teach-hub-halloween-lesson-plans-300x300 Halloween1 halloween 250px-Kobe_Mosaic15s3072

Halloween’de Neler Yapılır?

Sembolü balkabağı olan Cadılar Bayramı (Halloween)’de balkabağının içi boşaltılıp gülen sürat yüzü tasarlanır, daha sonra içerisine mum yakılarak şeytani surat yapılır.Bugün de en çok tüketilen şekerleme ve elma şekeridir.Çocuklar korkunç kıyafetleri ile çevreyi kapı kapı gezer ve şeker toplar, almadıkları takdirde ‘ekşi bir şey’ yapıp muziplik verir.

Google Inbox Nedir | Davetiye Nasıl Alınır?

Google’ın yeni mail servisine geçiş dönemi olacak olan servisi Inbox’u geçtiğimiz gün tanıttı.E-posta servislerini tamamen değiştiren Google Inbox hakkında bilgi verelim.Uzun vadede Gmail’in yerine Inbox’u hedefleyen Google, tanıtımını yaptığı inbox ile ilgi çekmeyi başarmış gibi.Google Inbox yepyeni bir e-posta servisi olacak.

Google Inbox

Yeni bir servis olan sistem Google Now ve Mailbox karışımı deyimleriyle anlamlandırılıyor.Mail servisi bağlı olan Google Now’a daha geniş bir dokunuş yapmış Google, içerik önceliklendirme, sıralandırma gibi özellikler ile gelecek olan Google Inbox servisi, örneğin Bundles ile bir gruptaki e-postaları bir araya getirebilirken Highlights ile ise öne çıkartabilme imkanı sunuyor.

inbox-google-indir

Ayrıca doğum günleri, uçuş bilgileri gibi konularda hatırlatmalarda mevcut ki bu da Google Now‘da olan bir özellik. Asistan özelliği, Inbox‘a da taşınmış durumda.

Google Inbox Davetiye

google-inbox-web

Web,Android ve iOS destekli bir yazılım olacak inbox için beta yayın başlamış durumda.Davetiye yöntemiyle kullanıcı kabul eden Google Inbox, davetiye taleplerini “[email protected]” adresine posta göndermenizi istiyor.Ayrıca arkadaşlarınızdan davetiye isteyip servisi kullanabilirsiniz.

Inbox hakkında daha detaylı bilgi için: http://www.google.com/inbox/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Mustafa Özcan / [email protected]

Google reklam tekelciliği sardı dört yanımızı

Türkiye’de özellikle içeriğe dayalı sitelerin ardından diğer hizmet bazlı sitelerinden artık Google Adsense reklam modeline döndüğünü farkettiğimden dolayı bu yazıyı kaleme alıyorum.Google artık dört köşemizde!

Koskoca ajanslar,büyük haber siteleri ve ardından gelen hizmet sitesi olan sahibinden.com’un da katılmasıyla bu yazıyı yazma istediği duydum.Neden bizim yerli ajanslarımız Google’ın uyguladığı modeli halen başaramadı? Bu sorunun arkasında birden fazla neden gösterilebilinir.Google temelleri ilk günden beri hep en iyi odaklama doğrultusunda kurulduğundan dolayı olduğu için her yerde tekelcilik onların elinde.

Google, amacı şimdiye kadar kullanıcıyı aradığı doğru hedefe fokuslamak.Evet bu olayı şirketin geçtiğimiz yılı 55,5 milyar dolar gelirle kapatan Google’ın reklam hariç diğer gelirleri sadece 4,9 milyar dolar elde etmesiyle çok rahat bir şekilde anlıyoruz.Daha düne kadar Ciner Medya (haberturk.com) ve alt siteleri kendi ADS ağlarını kullanırken bugün Google’ı seçmelerinin tek seçeneği Google’ın içeriğe fokuslanıp reklam çağırmasından.Bizim ajanslarımızın halen bu algoritmayı geliştirememesi günlük 1 milyonun üzerinde trafik alan siteler için gerçekten çok üzücü bir durum.

Dışarıya kaybettiğimiz para her geçen gün dev bir dalga gibi büyüyor ve biz halen tüketici bir toplum olarak bundan şikayetçi değiliz.Halen Türkiye’ye uygulanan farklı bakış açısı devam etmesine rağmen kendi modelimizi oluşturamadık.Ne kadar yılda geçse bu düşünce modelini yıkamayacak gibi görünüyoruz.

Neyse sözü fazla uzatmadan umarım bu tekelciliğe son verecek fikir birliği ortaya çıkarda bunları yeniden konuşmayız.

Mustafa Özcan / [email protected]

 

Chromebook11 tanıtıldı | Chromebook11 Fiyatı ve Özellikleri

ABD’de ve Birleşik Krallıkta bugün satışa sunulacak olan Google’ın Chromebook11′i HP tarafından üretildi.HP tarafından üretilen Chromebook’un fiyatı 279$ olarak belirlendi.Daha önce Samsung  tarafından üretilen Chromebook bu sefer HP tarafından üretildi.Yeni Chromebook11 Macbook’u andırıyor.

Yeni Chromebook‘un iki farlı renk seçeneği bulunuyor.Siyah ve beyaz renk seçenekleriyle kullanıcılarının karşısına çıkan Chromebook11‘in kapağında HP logosu bulunmazken arka kapağında Google’ın 4 rengi ve Chrome yazısı bulunuyor.

Chromebook11 Özellikleri

chromebook

Chromebook sadece 1040 gram ağırlığında ve usb şarj oluyor.Bu özellik dikkat çeken özellikler arasında.Nexus 4 ile aynı şarj aletini kullanan Chromebook11 büyük bir sorunu ortadan kaldırıyor.Tek şarj aleti ile her yerde kolayca şarj edilebilecek.Ayrıca 6 saat şarj süresi ile mobil kullanıcılar tarafından tercih sebebi olacak gibi duruyor.

11.6 inch boyutunda olan Chromebook11 IPS panele sahip.Dizüstü bilgisayarlardan bildiğimiz entegre kamera,usb girişlerine ek olarak micro sim girişide mevcut.Magnezyum ile güçlendirilen kasası plastikten imal edilmiş. Samsung’un Exynos 5250 GAIA işlemcisine sahip olan Chromebook11,2 GB DDR3 ram taşıyor.Buna rağmen Chromebook’ta fan olmaması da cihazın çok sessiz çalışacağına işaret ediyor.

Chromebook’u satın alan kullanıcılar normalde aylık 4,99 dolar ücretle satılan 100 GB Google Drive alanını 2 yıl boyunca ücretsiz kullanabilecek olması ile Google kullanıcıların yüzünü güldürüyor.. Kullanıcılar ayrıca Google Play’de tüm müziklere 60 günlük erişim hakkınında sahibi olacak.

Chromebook11 Fiyatı

279$ dan bugün satışa çıkan Chromebook11 ABD’de Amazon’dan satın alabileceğiniz gibi, Birleşik Krallıkta ise Currys PC World sitesinden satın alınmaya açıldı.

Google 15.yıl infografik | Neler değişti?

15.yılını dün kutlayan Google arama konusunda yeni bir güncelleme yaptı.Daha doğru sonuçlar göstermek için 2010 yılından beri güncellemediği arama algoritmasını güncelledi.Google 2013 Eylül’de güncellediği yeni arama algoritmasının adını Hummingbird koydu.Bu güncelleme ile Google’daki değişimlere gözatalım.

Google Arama Zaman Tüneli
Google Arama Zaman Tüneli

Google, Hummingbird algoritmasında daha uzun ve detaylı arama sorgularına daha uygun sonuçlar getirmeyi amaçlıyor. Daha önce anahtar kelimeler ile sonuçlara ulaşan kullanıcılar artık emir cümleleriyle istedikleri sonuçlara ulaşabilecek. Böylece “2. yeni şairleri kimlerdir?” gibi soru modelleri ile kullanıcının arkadaşları ile konuşuyor gibi Google’da arama yapması sağlanacak.

Bir diğer infografik ise Google’ın 15.yaşında neleri değiştirdiği,neler kazandığı konusunda hazırlanmış olan bir grafik.

Her geçen gün kendini güncelleyen bir yapı olan Dünya arama motoru devi Google’ı selamlıyoruz.

Mustafa ÖZCAN  – [email protected]