Chromebook11 tanıtıldı | Chromebook11 Fiyatı ve Özellikleri

ABD’de ve Birleşik Krallıkta bugün satışa sunulacak olan Google’ın Chromebook11′i HP tarafından üretildi.HP tarafından üretilen Chromebook’un fiyatı 279$ olarak belirlendi.Daha önce Samsung  tarafından üretilen Chromebook bu sefer HP tarafından üretildi.Yeni Chromebook11 Macbook’u andırıyor.

Yeni Chromebook‘un iki farlı renk seçeneği bulunuyor.Siyah ve beyaz renk seçenekleriyle kullanıcılarının karşısına çıkan Chromebook11‘in kapağında HP logosu bulunmazken arka kapağında Google’ın 4 rengi ve Chrome yazısı bulunuyor.

Chromebook11 Özellikleri

chromebook

Chromebook sadece 1040 gram ağırlığında ve usb şarj oluyor.Bu özellik dikkat çeken özellikler arasında.Nexus 4 ile aynı şarj aletini kullanan Chromebook11 büyük bir sorunu ortadan kaldırıyor.Tek şarj aleti ile her yerde kolayca şarj edilebilecek.Ayrıca 6 saat şarj süresi ile mobil kullanıcılar tarafından tercih sebebi olacak gibi duruyor.

11.6 inch boyutunda olan Chromebook11 IPS panele sahip.Dizüstü bilgisayarlardan bildiğimiz entegre kamera,usb girişlerine ek olarak micro sim girişide mevcut.Magnezyum ile güçlendirilen kasası plastikten imal edilmiş. Samsung’un Exynos 5250 GAIA işlemcisine sahip olan Chromebook11,2 GB DDR3 ram taşıyor.Buna rağmen Chromebook’ta fan olmaması da cihazın çok sessiz çalışacağına işaret ediyor.

Chromebook’u satın alan kullanıcılar normalde aylık 4,99 dolar ücretle satılan 100 GB Google Drive alanını 2 yıl boyunca ücretsiz kullanabilecek olması ile Google kullanıcıların yüzünü güldürüyor.. Kullanıcılar ayrıca Google Play’de tüm müziklere 60 günlük erişim hakkınında sahibi olacak.

Chromebook11 Fiyatı

279$ dan bugün satışa çıkan Chromebook11 ABD’de Amazon’dan satın alabileceğiniz gibi, Birleşik Krallıkta ise Currys PC World sitesinden satın alınmaya açıldı.