SEO’da neler değişiyor? | Yeni SEO Teknikleri

Gelen Google Penguen güncellemesi ile adult ve spam sitelerde ciddi bir değişim oldu.Google yaptığı açıklamada %2,3 civarında bir sıralama değişimi yaşandığını belirtti.
Google-Penguen-Algoritmasi
Artık yeni SEO stratejileri ile sitelerimizi güçlendireceğiz.Eskisi gibi backlink ile yürümeyen bir algoritma değişikliği herşeyi alt üst etti.Bundan önceki zamanda 1k profil backlink,blog backlink gibi şeyler ile çok rahat istenilen kelimede üst sıralara çıkmak çok kolaydı.

Zaman değişti Google bunun böyle gitmeyeceğini anladı ve backlinkin artık önemini yavaş yavaş azaltmaya başladı.Zaman geçti hayatımıza Google Panda girdi ve artık sadece backlik yeterli değil içerik taramasınıda öne çıkaran Arama Motoru taşları yavaş yavaş yerine oturttu.
Google-Panda-Algoritmasi
Panda ile özgünlük hayatımıza girdi.Bu yeni algoritma ile Google artık insanlığa önemli birşeyler katmak için özgün yazılar,makaleler yayınlayan siteleri daha çok sevmeye başladı.Bununla birlikte internet sektöründe özgün makale piyasası canlandı.Görsellerle desteklenen makaleler kalın yazı,paragraf kullanımı gibi ifadelere dikkatli olmasınıda destekliyordu.

Sitelerde tanıtım yazıları yayınlama furyası başladı.Artık sadece link sistemi değil içerik çok önemli bir yerde yerini aldı.Kopya içerik olan siteler ciddi bir düşüş yaşadı.Uzun,özgün yazılan siteler ayaktaydı.