SEO Nedir | Seo Analiz | Seo Eğitimi | SEO Nasıl Yapılır

Yılların verdiği tecrübe diye anlatılan SEO konusunda fikir sahibi olmak kadar uygulamak ve bunun karşılığını bir SEO analizi doğrultusunda SEO eğitimi kısmında tecrübeli insanlar ile SEO Nasıl yapılır konusunda bilgi vereceğim.

SEO konusunda herkes çok meraklıdır web sitesinin üst sıralara çıkmasına bende küçükken nasıl yapıyolar diye çok merak etmişimdir.Tabi o zamanlar bu işi bilenler öyle böyle değil gerçekten işi bilen büyük abilerim vardı.Çok iyi firmalardı bunlar.Zamanlar geçsede onların yerlerini sarsmaya çalışan kişiler olsada onlar çok sağlam duvarlardı ve cepheyi almışlardı bir kere ve yıkılmadılar.

SEO Nedir

SEO Nedir
SEO Nedir

SEO denince web sitesinin ilacı olan arama motoru optimizasyonu olan Search Engine Optimization olarak dünyada bahsi geçen kısa ismiyle SEO,web sitelerinin arama motorlarında oluşturduğu sıralamadır.

Seo’da en temel olan olay nedir biliyor musunuz? Hedefe kitlenme diye bahsedeğim SEO analiz kısmdır.SEO yapılacak kelime konusunda yeterli bilgiye sahip misiniz? Öncelikle bu sorunun cevabı evet ise bu olayın içine girmiştirsiniz.Halen yok ise öncelikle araştırmalara başlamanız gerekmektedir.

SEO Analiz

seo-analiz

SEO konusunda kelimelere göre rekabetin ve arama hacminin belirlendiği arama motorlarında yapılan aramalarda nelere göre değişiklik olup olmadığının göstergesi olan SEO analiz diye adlandırdığımız SEO konusunda bilgili olan kişilerin en temel hedefe kitlenmesini sağlayan bir araçtır.

Google‘ın buna özel oluşturduğu Google Keyword Tool (Anahtar Kelime Aracı) ile kelimenin ne kadar arandığı ve rekabet hacmi gibi bilgileri paylaşan ve tık başı kazanç bilgilerini gösteren Google Adwords kullanıcıları için sunmuş olsada,bizim için önemli olan sıralamadaki sitelerin verdiği rekabet ortaklığı ne derece çalışma yapacağımıza yol gösteriyor.

Reklam aracı olarak herkesin bir yaptığı yanlıştan bahsetmek istiyorum,bu benim yıllardır dikkatimi çekiyor.Çoğu büyük sitelerin yapmadığı ve halen Adwords‘e paralar yatırıp sürekli reklam döndürdüğü ülkemizde reklama harcanan bütçe gerçekten çok ciddi boyutlarda.Yapılan eksik olarak bana göre yazık olan o paralara o kelimelerde SEO çalışması yapılsa hem sürekli olacak hem daha karlı bir dönüş sağlanacak.

Yapılan hatalardan biri bu olan Reklam bütçesinin düşürülüp sitenin SEO konusunda güçlendirmesi olarak ben öneriyorum,webmaster arkadaşlara ben çok siteler inceledim ve gördüğüm çoğu site hiç olumlu sonuçlar vermiyor.Yabancı sitelerden yazılan yazılar bile Türkçe içerik barındırmasa bile Google‘da çok rahat üst sıralara çıkabiliyor.Bunun nedeni sitelerimizin güçsüz olması ve bize bunu aydınlatan fikir gösteren firmaların olmaması.

Benim hedefim,büyük web sitelerin yaptığı bu büyük yanlışları sonlandırma konusunda destek vermek.Yapılan reklam harcamaları gerçekten benim içimi hiç iyi hissettirmiyor.Eksikleri burada uzun uzadıya yazamayacağım için yeni bir konuda bu durumu inceleyeceğim.

SEO Eğitimi

SEO Eğitimi
SEO Eğitimi

Seo eğitimi konusunda hiçbir zaman webmasterlık ile alakası olmayan bir durumdur.Bunu yanlış anlıyor herkes bir içerik editörününde çok iyi bir SEO eğitimi alması gereklidir.Doğru olan zaten yapılan içeriğin SEO şartlarına uygun bir biçimde yazılması ve olumlu dönüşlerin beklenişidir.

SEO eğitimi için gerekli koşullar arasında kesinlikle webmaster özelliği aranmamalı.İllaki bir yazılımcının SEO konusunda tek bilgili olacağı konusu yanlış düşünenlerin başında.Seo eğitiminin amaçlarının başında doğru ziyaretçiye ve daha fazla ziyaretçiye hitap etmedir.Ziyaretçi kitlenizi artırıp bir e-ticaret siteniz varsa daha fazla ürün satışı imkanı bulabilirsiniz.Seo eğitimi gerçekten sitelerinizin arama motorlarında bir sıralama yarışında olan ve markanızı daha iyi bir tanıtma olan SEO konusuna lütfen biraz bütçe ayırın.

SEO Nasıl Yapılır

SEO Nasıl Yapılır?
SEO Nasıl Yapılır?

İşte en önemli kısımlardan biri olan SEO nasıl yapılır sorusunun cevabını burada verelim.Herkesin merakla beklediği bu soruyu kaç kişi defalarca açıklamış olsada bende naçizane bilgilerle sizlere bir yön göstereyim.

SEO öncelikle atak yapacağınız anahtar kelime seçimiyle başlar.Burada ben çok araştırmalar yaparak deneyimler kazandım.Sizler için önemle önerebileceğim bir şey sürekli ben büyük abilerimi uyarmama rağmen ısrarla yapmadıkları kısa kelime ile seo konusuna başlamak.Yani yıllardır backlink,profil linki,sosyal medya seoları ve türlüce farklı biçimleri ile hayatımıza giriş yapan SEO kavramı tam olarak Türkiye’de birkaç firma dışında gerçekten tam anlanmamış vaziyetlerde.

Elbette ki SEO konusunun en büyük önemi çeşitliliktir.Tek bir şey uzun vadede fayda göstermezdir.Bunu zaten sürekli doğruluyorum ancak yapılan yanlışlıklar bir sistem gibi sürekli sonsuz döngü içerisinde sürekli dönüp duruyor.

Bundan sonra değiştireceğimiz seo kavramını bizim sitemizden takip ederseniz daha farklı bilgiye ulaşabileceksiniz.SEO farklılaşması mustafaozcan.info’da