Google Play Games Android için hazırlanıyor | Google Play Games Nedir?

Apple’ın Game Center’ına karşılık Google atağa geçti ve Android’te eksik olan Oyun servisini çok yakında piyasaya süreceğinin sinyalini verdi.Bu gerçekten ciddi bir sorundu artık Android kullanıcıları Oyunlar’a tek bir noktadan ulaşabilecekler.

Google Play Games nedir?

Google Play Games sayesinde, oyunlarla ilgili pek çok ayarları daha hakim bir şekilde yönetebileceğiz. Hangi oyunu oynarken bildirimlerin gelmesini engelleyebileceğimiz kolay bir arabirim tarafından ayarlanabilecek. Önceden yapabileceğimiz ayarlarla bazı oyunların sessiz çalışmasını ya da sesli çalışmasını ayarlayabiliyoruz.Google Play Games gerçekten büyük bir eksiklikti ancak bu soruna cevap anında Google’dan geldi.

google-play-games-nedir

Android‘te en büyük sorunlardan bir tanesi ise oyun kayıtlarının senkronize olmaması. Örneğin HTC One S kullanıyorsunuz ve bu telefonda oynadığınız oyunundaki dereceniz ile, sıfırdan kullanmaya başladığınız Galaxy S3 ya da farklı bir cihazda kullanıcı adınız ve profiliniz aynı olsa bile, oyuna sıfırdan başlayacaksınız. Bu kadar meblağlara aldığımız akıllı telefonlara, hiç yakışmayan bir ilkellik.
Fakat Apple, Game Center ve iCloud ile bu sistemi oldukça başarılı bir şekilde kurmuş durumda. Oyunlardaki seviyeniz, her türlü iPad, iPod ve iPhone cihazında aynı şekilde karşımıza çıkıyor. Google Play Games üzerinde artık oyunlar kayıt olacak ve Google’ın bulut depolama alanlarında, ilgili kayıt verileri saklanacak. Böylece profilinizin kullanıldığı bir Android cihazda, oynadığınız oyunda gittiğiniz en ileri seviyede başlayacaksınız.

Gelişmiş çoklu oyuncu deneyimi
Google Play Games ile beraber çoklu oyun ve oyuna davet etme sistemlerinde de gelişmeler olacak. Görülen kod satırlarından ortaya çıkan bilgilere göre oyun odalarının da kurulacağı Google Play’de, örneğin 32 kişi aynı anda oyun oynayabilecek.
Oyuncular lider tabloları, başarıları ve multiplayer destekli oyunlarda rakip bulma gibi özellikleri bu hizmet sayesinde kullanabilecek. Ayrıca lider olanlara yeni ödüller ve badgeler de verilecek.
Google I/O 2013‘te tanıtılması beklenen yeni yazılımın, Android ekosistemine yeni bir heyecan getirmesi bekleniyor.