Dikey E-ticaret’e Giriş Yapma Zamanı

Birkaç zamandır aklımda olan proje E-Ticaret sektörene ne zaman girsem derken bir atak yapma zamanı geldi çattı.E-ticaret günümüzün popüler mesleklerinden biri haline dönüştü bende bu girdaba katılıp yol almak isteyenler arasındayım.Araştırma zamanımı doldurup özellikle SEO konusunda kendimi aşırı seviyede geliştirdiğime inandığım için geç kalmadan markamızın değerini yükseltmek için bir an önce yerimizi alalım düşüncesindeyim.

Benimde aklımda herkesin olduğu gibi Dikey E-Ticaret fikri var.Tabi burada büyüklerimizin bu zorlu süreçlerde neler yaşadıklarını ne türlü zorlu yollardan geçtikleri konusunda araştırmalarda bulundum.Bu kaynaklar doğrultusunda ekip arkadaşlarım Berkay Kıran,Melih Özcan ile birlikte B2C (Business to consumer) modeli ile sektöre giriş yapmaya karar verdik.

Kısaca Dikey E-Ticaret bundan birkaç yıl önce Türkiye’de gerçekten bir boşluğu hissedilen bir alan olup zamanla yeri doldurulmaya devam ediliyor.Segmentasyonu çok geniş olmayan, belirli ürün ve hizmet verip, nitekim kısıtlı bir hedef kitleye seslenen e-ticaret sitelerinin var olduğu alan olan Dikey E-Ticaret bizler için zamanı gelmiş bir girişimdir.

• Dikey e-ticaretin avantajları

Tüketici ve tedarikçi arasında köprü görevi gören e-ticaret siteleri olan, esas tutum -olması gereken- stoklu çalışmaktan yanadır. Dikey e-ticarette yer alan siteler, az ürün çeşitliliğine sahip oldukları için stok maliyeti düşüktür. Dolayısıyla giriş aşamasında daha güvenli hareket edebilirler.

Dikey e-ticaret siteleri için operasyonel sürece harcanan efor ve süre çok makul seviyelerde tutulabilir. Çünkü tedarikçi ve alınan ürün sayısı azdır. Bu da dikeylerin hızlı hareket edebilmelerine olanak tanır.

E-ticaret altyapısı girişimin temelini oluşturan unsurlardandır.Rakamları farklı olsada, dikey e-ticaret sitelerinin elde ettiği nitekim az trafik, altyapı yatırımını maliyet ve zaman açısından efektif kılar.

E-ticaret sitelerinin depo büyüklükleri haliyle stoğunda yer alan ürünler sayesinde şekillenir. Dikey e-ticaret sitelerinin az ürün hizmeti vermesi de stok alanı bulma çabasını ve maliyetini minimumda tutar.