Dian Fossey ile güne merhaba! Google’dan Dian Fossey için Doodle

Merhaba bugün yepyeni bir Doodle ile karşımıza çıkan Google Doodle özel sayfası hakkında bilgi vermek için bir yazı yazalım.Dian Fossey kimdir merak ediyorsunuz eminim.Bunun için Dian Fossey hayatı ve yaptıkları hakkında bilgi paylaşımında bulunmak istedim.

Dian Fossey

18 sene boyunca yürüttüğü goril incelemeleriyle bilinen önemli bir ABD’li etolojisttir.Birçok goril grubuyla kapsamlı incelemeler yapmış olan Fossey 1932 yılında Dünyaya gelmiştir. Goriller üzerine yaptığı sayısız çalışmayla tanınan Dian Fossey  Afrika’da yer alan Ruanda’da ormanlarda bu hayvanları genel bir gözleme tabi tutmuştur.

nha-dong-vat-hoc-dian-fossey-chuyen-nghien-cuu-khi-dot

18 yıl boyunca kesintisiz araştırmalar yapan Fossey  Ruanda’da uğradığı bir silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir.Bugün Google anasayfasına Doodle olan Fossey Virunga Dağları’nda bulunan kabininin yatak odasında öldürülen Fossey duvarda açılan bir deliğin 2 metre ötesinde bulunmuştur.

Dian Fossey’in yaşamı bir kadının bir yandan yaşam anlamında doğayla mücadele ederken diğer yandan da doğaya zarar veren insanlarla yaptığı mücadelenin öyküsüdür. Fossey, gorillerin el ve ayaklarını turistlere pazarlamak için ormanlarda büyük kıyım yapan çetelere karşı hiç durmadan mücale sarfediyordu.

Dian Fossey
Dian Fossey

752073_origDian Fossey1 (1) Dian Fossey1 Dian_Fossey Dian-Fossey-9299545-1-402 DW fossey-playing-with-gorilla