Değişim vakti mi yaklaştı?

Üzerine gittiğin süre boyunca aldığın kokular farklı gelmiyor, tadı değişmiyorsa daha fazla zorlamadan yepyeni taze kokular aramaya başlamalı mı? Yeni kokular eskilerin yarattığı düşünce ile mi devam etmeli yoksa bu düşünceyi değiştirmeli mi?

İşte bu durumda aklıma yeni yeni düşünce yapısını değiştirip yapacağım şeylere “gerçekten fokuslanmak” istiyorum.Araştırdığım,içinde bulunduğun sürekli bir değişimin olduğu sayılmayan ve farklı tatları bulundurmayan yaşamın değişim vakti sanırım.Vicdan eğer rahat etmiyorsa bunun için zaman gelmiştir diye düşünüyorum.

Bu konuda biraz önce etohum’da paylaşılan “Girişimci, durumunu objektif olarak devamlı kontrol eden, kendi ve ekibi için gerekli motivasyonu yaratabilen bir olimpiyat sporcusudur.” sözü bir şeylerin değişim vakti için zamanlı bir şekilde ayarlanmış bir yazı olarak karşıma çıktı.

Evet bir olimpiyat sporcusu tek bir şeye odaklanır, o kadar antrenman yapar, zamanın önemli olmadığı yarışlara katılır, kendini sürekli kontrol eder ancak tek bir final vardır. Onun için tek olan kendini finale fokuslamaktır.Geçen izlediğim TED videolarında şimdiye kadar adını duyduğumuz birçok başarılı girişimci aralarında Bill Gates,Warren Buffet,Larry Page ve daha fazlasının bulunduğu tanınmış kişiler “gerçekten fokus olma” düşüncesine sahiptir.Artık yeni kokuları oluşturmak için fokus olacağım tek bir şey olmalı hayatımda diye düşünüyorum.

Bu anlamda değişim için vakit yaklaştı mı diye soruyorum?

Mustafa Özcan / [email protected]