O bir Google çalışanı, Taylan Yıldız:Bir Dur Diyelim

Bugün Google’da çalışan ve gerçekten başarı bir isim olan Taylan Yıldız’ın o muhteşem bestesi Bir Dur Diyelim şarkısını sizlerle paylaşmak istedim.

Taylan Yıldız kimdir?
Google’ın yıllık 30 milyar dolarlık reklam gelirlerinin optimizasyonundan sorumlu yöneticisi.taylan-yildiz

Google’da 35 Türk çalışıyor

Yıldız, bir başka soruyu yanıtlarken de Google’da toplam 35 Türkün çalıştığını, bunların çoğunun mühendis olduğunu kaydetti. Youtube kullanıcılarının önemli bir kısmının Türkiye’de olduğunu ifade eden Yıldız, “Google için Türkiye önemli bir pazar. Türkiye Youtube kullanımında ilk 10 içinde yer alıyor” diye konuştu.

Sadece Google kampüsünde 10 bin kişi çalışıyor

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Google kampüsünde 10 bin kişi çalışıyor. Küresel olarak Google şirketinde çalışan sayısı ise 29 bin civarında. San Francisco’daki Silikon Vadisinde bulunan Google kampüsünün içinde 150 adımda bir kafe bulunuyor. Yemeklerin ücretsiz olduğu kampüste jimnastik ve spor salonlarından sinemaya ve dans kursuna kadar bir çok faaliyette bulunmak mümkün. Kampüste bir yerden bir yere gitmek için bisiklet kullanılıyor. Binaların enerji ihtiyacının 3’te birini ise kampüste kurulan güneş panelleri sayesinde karşılanıyor. Google, silikon vadisinde 6 bin kişilik ikinci bir kampüs için çalışmalarını sürdürüyor.