Android 4.3 Jelly Bean

Android 4.3 Jelly Bean Google I/O 2013’te tanıtılması beklenirken yeni sürümü tanıtılmayan Android henüz resmi bir açıklama olmasına rağmen internette görüldü.Yaz sonu gibi piyasada olacağı belirtilen 4.3 Jelly Bean kimi iddialara göre Android 5.0 Key Lime Pie sürümünede geçebilir.Geçtiğimiz günlerde Tayvan’da Mobile Expo fuarında Nexus 4’te Android 4.3 sürümü kullanıldığı görüldü.nexus-4-tip-camera

Android 4.3,’ün resmi olarak hem 32 GB dahili hafızaya sahip hem de beyaz renk seçeneğine sahip Nexus 4 ile beraber tanıtılması bekleniyor.

Android 4.3’ün bazı sistem optimizasyonlarıyla beraber yeni bir kamera uygulamasıyla gelmesi tahmin ediliyor. Yeni kamera uygulaması içerisinde yeni butonlar eklenmiş olduğu görülüyor. Ayrıca Bluetooth 4.0 ile gelen düşük enerji tüketen BLE desteği de kazanan Android 4.3, Google’ın tüm yeni yazılımlarını da kullanacak.

Android 4.2.2 Jelly Bean sürümüne hala pek çok cihazın güncellenmediği görülüyor. Google’ın çıkaracağı 4.3 Jelly Bean güncellemesi, en stabil Jelly Bean sürümü olup, pek çok telefon modelinin hızlı bir şekilde alabileceği bir sürüm olarak görülüyor.