9 Aralık 2013 Grace Hopper | Grace Murray Hopper Kimdir

Grace Murray Hopper Doodle ile bizleri bugünün önemini anlatan Google’ın tüm dillerinde ilk resimleri olarak mustafaozcan.info ilk sırada çıkan sitemizi ziyaret edenlerin sayısı 50 bin kişiyi geçmiş durumda.9 Aralık 2013 Pazartesi günü Google anasayfası güncellenen sayfa 9 Aralık 1906 doğumlu Amerikalı bilgisayar bilimcisi olan ayrıca ABD donanmasında rütbeli asker olan kişi Grace Hopper’ı Doodle yaptı.Yapılan Doodle ile Grace Hopper anılıyor.Ve bizde sitemizle üst sıralara çıkıp sizlere bilgi veriyoruz.

Grace Hopper

Yale Üniversitesi’nde Fizik ve Matematik eğitimini tamamlayan Hopper 1930 yılında üniversiteden mezun oldu.Yale Üniversitesi’nde Matematik dalında doktara yapan Hopper soyadını koruyup ölünceye kadar evlenmedi.

1970 yıllarında FORTRAN ve COBOL gibi ilk yazılım dillerinin standartlarını geliştirmede öncülük yapan Hopper, donanmadayken bu standartları test etti. 1980’lerde bu testlerin sonucunda Ulusal Standartlar Enstitüsü tarafından kabul gören Grace Hopper 9 Aralık 2013 Pazartesi günü Google tarafından anılıyor.

Yılların tecrübesi olan Hopper ve hayatı isimli yazımızda sizinle paylaşmak istediklerimizi aşağıda belirtiyoruz.9 Aralık 2013 günü Murray Hoper için bilgileri verdim.

Harvard Mark I’ın ilk bilgisayar programcısı olarak bilinen Hopper,bilgisayar programlama dilleri için ilk derleyiciyi geliştiren kişidir.Ayrıca ilk modern programlama dillerinden biri olan COBOL yazılım dilinin geliştiricilerinden olarak anılır.Bilgisayar dilinde “debugging” diye bilinen programı hatalardan temizleme konseptinin de ilk kullanıcısı olan Grace Hopper hakkında bilgi veriyorum.Hizmet yılları 1943-1966, 1967-1971, 19721986. Rütbesi Tümamiral olan Grace Hopper New York’ta dünyaya geldi.

 

imagehoppergrace_bigHopper_3Hopper
h96920kGraceHopper02300px-Grace_Hopper

image
image
Grace Hopper
Grace Hopper