Wassily Kandinsky Google Doodle Oldu

Günün Doodle’ı Wassily Kandinsky oldu. Arama motoru devi Google, teorileri ve uygulamalarıyla 20. yüzyılda etkin rol oynayan sevilen bir kuramcı ve ressam olan Wassily Kandinsky’nin doğumgünü için özel bir Doodle hazırladı.Hazırlanan doodle ile renk kattı.

Bugün 16 Aralık 2014 internet devi bözel günlerde yaptığı Doodle logoları ile bugün bizlere ünlü rus ressam Wassily Kandinsky’in doğum gününü hatırlattı.

1866 ve 1944 yılları arasında hayatını sürdürmüş olan ünlü Ressam Wassily Kandinsky’nin bugün 148. doğum günü ve Doodle Logosu ile tüm dünya ünlü ressamın doğum gününü hatırlamış oldu.

Wassily Kandinsky Kimdir

Rusça tam adı Sily Vasilyeviç Kandinsky modern resmin en önemli temsilcilerinden olmuştur. Bazı sanat tarihçilerince soyut resmin yaratıcısı olarak da kabul edilmiştir.

Babası Sibirya’nın Çin sınırı yakınlarında bulunan Kyakhta’nın yerlisi, annesi Rus olan Wassily 1866 yılında Moskova’da doğdu. Varlıklı ailesinin olanaklarıyla daha çocukken birçok şehri gezdi.

Wassily Kandinskiy 1912’de Sanatta Zihinsellik Üzerine adlı kitabını yayınladı. Wassily Kandinskiy için sanat, manevi değerlerin betimlenmesi idi. sanat dalı dışsal yapısı itibariyle birbirinden ayrılsa da buluştukları ortak nokta, insan ruhunu arıtıp, harekete geçirebilecek iç amaç için çaba vermeleridir.wassily_kandinsky_2 wassily kandinsky Wassily+Kandinsky-378229 Vassily-Kandinsky

1914’de savaş başladığında Wassily Kandinskiy Rusya’ya geri döndü ve ardından Nina Andrevskaya ile hayatını birleştiedi. Gabriele Münter Münih’de kalmayı tercih etti.