Kategori: Facebook

Yepyeni Facebook Geliyor ! İşte 2013 Model Facebook

Facebook bir dev gibi pazarda hacmini büyütmeye başladı.İnsanlar yavaş yavaş Facebook’tan sıkılmaya yeni hazlar aramaya yönlenirken Facebook’ta çağa ayak uydurmak için her geçen gün kendisine birşeyler katmak zorunda.İşte 2013’te güncellemeyi bekleyen yenilikler!

Bu sene yepyeni bir yenilik olan Facebook telefonu ile karşılaşmıştık.

İlk Facebook telefonu

Çok yakın zamana kadar Mark Zuckerberg piyasaya bir Facebook telefonu sürmeye hazırlandıkları iddialarını sürekli olarak reddediyordu. Ancak gün geldi, HTC First karşımıza çıktı. HTC First, Facebook’un “Home” isimli yeni uygulamasını kullanan ilk telefon ve şu an için “Facebook telefonu” olarak tanımlanmayı hak eden tek cihaz. Çift çekirdekli işlemciye, 1 GB RAM’e ve 1.280 x 720 piksel çözünürlüklü 4,3 inç ekrana sahip olan HTC First’de öndeki 1,6 megapiksel, arkadaki 5 megapiksel olmak üzere iki kamera bulunuyor. Bu özellikleriyle donanım açısından piyasadaki benzerlerinden farklı bir şey sunmayan HTC First, sadece Facebook’a odaklanmış bir akıllı telefon isteyenlere hitap ediyor.

Facebook OS

Facebook telefonundan sonra buna bir işletim sistemi gereği olduğunu düşünen Facebook,kendi işletim sistemi olan Facebook OS‘u piyasaya sürecek söylentilerine yol açtı.acebook’un HTC ile ortak bir proje üzerinde çalışmakta olduğu söylentileri yayıldığında kimileri, “Acaba Facebook akıllı telefonlar için bir mobil işletim sistemi mi tasarladı?” diye sorgulamaya başlamıştı. Ancak anlaşıldı ki Facebook’un niyeti, Android işletim sistemiyle iyice bütünleşmiş bir arabirim oluşturmaktı. Yani Facebook OS söylentileri (en azından şimdilik) asılsız çıkmış durumda.

 

VoIP görüşme hizmeti

Şu an sadece belirli ülkelerde aktif olan VoIP üzerinden sesli görüşme hizmeti, bir süre sonra dünyanın her yerinden kullanılabilir hale gelecek. Böylece Facebook kullanıcıları mobil internet bağlantıları üzerinden sesli görüşme yapabilecekler. Telefon görüşmesi için ayrıca bir ücret ödemek gerekmeyecek ancak servis sağlayıcının veri paketi ücretlendirmesi haliyle görüşmeden etkilenecek. Şimdilik sadece Android ve iOS kullanıcılarının faydalanabildiği hizmetin asıl amacı büyük oranda Skype’ın elinde olan bu piyasayı ele geçirmek.

 

Facebook Sosyal Ağ Araması

Sosyal ağ araması hizmetinin beta sürümü bir süredir kullanımda. “Arama hizmeti” deyince aklınıza Google benzeri, girilen kelimelere göre internetten bilgi toplayan bir hizmet gelmesin. Graph Search, belirlenen ölçütler çerçevesinde tüm Facebook verilerini tarıyor ve aranan bilgiyi buluyor. Şimdilik sadece özel olarak seçilmiş bir grup Amerikalı kullanıcıya açık olan hizmetin son sürümünün, önümüzdeki birkaç ay içinde herkesin kullanımına sunulacağı tahmin ediliyor. Ancak, kişisel verileri tehlikeye attığı iddia edilen hizmet şimdiden eleştirilmeye başladı bile.

 

Yenilenmiş tasarım ile Facebook

Facebook’un görünümü bu yıl yine değişecek: Amaç kullanıcıların kendilerini evlerinde gibi rahat hissettikleri bir sosyal ortam yaratmak.Bunu biraz geçte olsa kullanıcıları motive etmeyi çok iyi bilen Facebook yine yenileniyor.

Mustafa Özcan

Yorumları Göster

  • Facebook un böyle bir yeniliği günümüze taşımasından çok büyük memnuniyet duymaktayım.

Son Yazılar

DNS Ayarları | Yeni DNS 2024-2025 Adresleri | Yasaklı Sitelere Giriş

Yasaklı sitelere girişte sorun mu yaşıyorsunuz? Hemen dns 2024 ayarlarınızı yapın! Bildiğimiz üzere ülkemizde ihlaller…

6 ay önce

Tercüme Bürosu Nasıl Açılır?

Tercüme bürosu, tercüme hizmeti alınmak istenen çeviri siparişleri ile tercümanlar arasında köprü görevi görmektedir. Akademik…

5 yıl önce

EaseUS ile Silinen Hiçbir Veriniz Sonsuza Kadar Silinmez

Aktif bir bilgisayar kullanıcısının istemeden de olsa başına gelebilecek durumlardan birisi; önemli dosyaların sonsuza dek…

5 yıl önce

Yasaklı Sitelere Giriş DNS Ayarı 2019

Yasaklı Sitelere Giriş DNS Ayarı 2019  Engelleme yapılmış, erişimi yasaklı olan sitelere giriş nasıl yapılır?…

5 yıl önce

Android Telefon İçin Ücretsiz Müzik İndirme Programı

Android işletim sistemine sahip bir telefonunuz varsa şarkı evreni uygulamasına kesinlikle sahip olmasınız. Telefondan müzik…

6 yıl önce

HTMLPen.com – Online Dreamweaver Alternative

I recently discovered this great online tool HTMLPen.com and I've been using it for a…

6 yıl önce