KEP Sistemi Nedir ? Nasıl Çalışır ? Kep Sistemi

Türkiye artık daha elektronik ortama taşınıyor.Dijital piyasada KEP sistemi olarak internette taşınan sistem Kep nedir ?

Kep sistemi nedir
KEP sistemi, bir elektronik postanın gönderen ve alan taraflarının gerçekten kim olduğunun bilinmesini sağlıyor; alıcıya iletim zamanını bildirerek, gönderilen iletinin içeriğinin yoldayken veya daha sonradan değiştirilmediğinin kesin olarak tespit edilmesi imkanını tanırken, inkâr edilmesini önlüyor ve bu süreçle ilgili senet hükmünde yasal geçerli kesin delilleri sağlıyor.

Gönderilen içerikler ve iletiler Türkkep tarafından okunmuyor, kopyalanmıyor ve saklanmıyor, sadece kullanıcıların adresleri tescil ediliyor. Ancak, kullanıcının talep etmesi halinde Türkkep’ten güvenli arşiv hizmeti temin edilebiliyor.
Türkkep Genel Müdürü Yüksel Samast Türkkep’in hizmet vermeye başlamasıyla ilgili olarak, “Kurumsal ve bireysel kullanıcılar bildirim, tebligat, ihtar, ihbar, teklif, sipariş, fatura, sözleşme, dilekçe, başvuru ve benzeri e-belge gibi tüm gönderimlerini KEP ile yaparak, bu gönderimlerini yasal açıdan geçerli hale getirebilirler. Türkkep’in 7/24 müşteri hizmetleri ile paydaşlarımızın her türlü soru ve talebine anında yanıt verebiliyoruz. Ayrıca, KEP sisteminde göndericinin de alıcının da KEP adresi olmasının zorunluluğu çok önemli. Bunun için, bireysel ve kurumsal KEP hesap başvuruları, belgelerle bizzat Türkkep ofisinden veya Türkkep internet sitesinden online olarak yapılabilmesinin yanı sıra, Türkkep görevlileri tarafından kurumların kendi merkezlerinden de alınabiliyor” dedi.