iOS 7 İndir | iOS 7 Kurulumu | iOS 7 Güncellemesi Resimli Anlatım

Dün Türkiye saatiyle 19:00’da yayınlanan Apple’ın yeni işletim sistemi iOS 7 güncellemek isteyen kullanıcılar için ios 7 indir konusunda yardımcı olmak için iOS 7 güncellemesini anlatacağım.

iOS 7 Indir

Yeni mobil işletim sistemi ve tamamen değişen tasarımı ile Apple yepyeni bir yenilenme sürecine girdi.Bu süreçte kullanıcılara testler yaptırarak Apple’ın yeni iOS’unu “beta” sürümünden çıkarıp tam sürüme geçirdi.Beta kullanan Developers hataları Apple’a bildirerek iOS 7’nin kısa sürede tüm eskikleri giderildi.

iOS 7 Güncellemesi Resimli Anlatım
iOS 7 Güncellemesi Resimli Anlatım

Dün tarih olarak tüm Ülkelere göre saatleri belli olan güncelleme TSİ ile 19:00’da güncellenmeye sunuldu.iTunes üzerinden güncellenebilen iOS 7 için güncellemeyi anlatmak istiyorum.

iPhone 4
iPhone 4S
iPhone 5
iPad 2 Wi-Fi
iPad 2 3G
iPad 3 Wi-Fi
iPad 3 3G
iPad 4 Wi-Fi
iPad 4 3G
iPad Mini Wi-Fi
iPad Mini 3G
iPod Touch (5. nesil)

Yukarıdaki dosyaları indirmeden önce iTunes sürümünüzü güncellemeniz gerekmekte. En son sürüm olan iTunes 11.1 sürümünü http://www.apple.com/itunes/download/ adresinden indirip bilgisayarınıza kurunuz,aksi takdirde iOS 7’ye güncelleme yapamazsınız.

iTunes’i açın Güncellemeli kontrol edin.Cihazınızı bağlayın daha sonra Update kısmından yeni sürümü tarayın.

itunes_update_610x455

Karşınıza çıkacak ekranda İndir&Güncelle kısmından telefonunuzu güncelleyebilirsiniz.

Screen_Shot_2013-09-18_at_3.33.51_PM_610x306

Ve karşınızda iOS 7:

Hello_270x405

 

Telefonunuzun Ayarlar kısmındanda bu güncellemeyi yapabilirsiniz.Ayarlar>Genel>Güncellemeler kısmına girerek iOS’un yeni sürümüne güncelleyebilirsiniz.

ios7-indir

ios7

 

Mustafa ÖZCAN / [email protected]

iOS 7 Beta 5 İndir | iOS 7 Beta 5 Güncellemesi | iOS 7 Beta 5 Download

Yeni sürümü iOS 7 Beta 5 sürümü dün yayınlandı.iOS 7 Beta 5 İndir.Beta güncellemesi ile eskikleri gideren Apple,yeni sürümde farklı renklerde iconlar kullanarak kullanıcı deneyimini bir üst seviyeye çıkardı.Erken gelen iOS 7 Beta 5 sürümü bu hafta yayınlandı.Yeni twitter iconu ile karşımıza çıkan iOS 7 Beta 5 sürümü stabil çalışma için iyileştirildi.

iOS 7 Beta 5

Beta sürümlerinin sürekli yükselmesiyle artık tamamen çalışan herşeyi ile ortaya çıkmış olacak iOS 7 sürümünü meraklar içinde bekleyen kullanıcılar için geliştiriciler sürekli iOS 7‘yi test ediyor hataları Apple ile paylaşıyor.İki ay önce Apple tarafından konferansta tanıtılan iOS 7, yeni işletim sisteminin tam sürümünün çıkmasına çok kısa bir süre kaldı.

iOS 7 Beta 5
iOS 7 Beta 5

UDID kaydı yapılmış ve iOS 7 Beta 4 kurulu cihazlarınızı Ayarlar>Genel>Yazılım Güncelleştirme kısmından ios 7 beta 5 sürümüne yükseltebilirsiniz.

iOS 7 Beta 4 İndir | iOS 7 Beta Güncellemesi | iOS 7 Beta 4 Download

IOS 7 Beta 4 sürümü az önce çıktı.Hemen sizde iOS 7 Beta 4 indir | iOS 7 Beta Güncellemesi | iOS 7 Beta 4 Download kurabilirsiniz.Aşağıdaki adımları uygulayarak kurulumu gerçekleştirebilirsiniz

iOS 7 Beta 4 güncellemesi ile Apple yeniden birşeyleri teste başladı.iOS 7 işletim sistemini sunmasıyla birlikte kullanıcılara sürekli testler yaptıran Apple, en stabil sürümü yakalamak için savaşlar veriyor.Apple iOS 7 Beta 3 ile birçok sorunu kaldırmış ve olağanüstü bir performans artışı yaptığını göstermişti.

ios7-beta-4

iOS 7 Beta 4

Yeni sürüm olan iOS 7 Beta 4 sürümü için kolları sıvayan Apple, Beta 4 sürümü ile iOS 7 Beta 3‘ün yeni bişeyler katmayı hedefliyor.Stabil sürüm bekleyen kullanıcıların merakla beklediği iOS 7 Beta 4 Download tüm herkes tarafından merakla bekleniyor.Telefonunuzdan otomatik olarak güncellenen iOS 7 Beta sürümlerini Apple’ın, daha sonra beta 5,beta 6 ve final sürümünün ardından iOS 7’yi kullanıcılara sunması bekleniyor.

  • 12 Ağustos: iOS Beta 5
  • 30 Ağustos: iOS Beta 6
  • 10 Eylül: iOS Gold Master
  • 20 Eylül: iOS 7 Final sürüm
iOS 7 BETA 4 Download
iOS 7 BETA 4 Download

Şeklinde devam edecek olan Beta güncellemeleri iOS için gerçekten çok stabil bir sürümü yakalamk için.

iOS 7 Beta 4 İndir

iOS 7‘nin yeni sürümünü telefonununuz Ayarlar kısmından Genel‘i seçerek Yazılım Güncelleme‘yi seçerek iOS 7 Beta 4 sürümüne yükseltebilirsniz.

iOS 7 Beta 3 İndir | iOS 7 İndir | iOS 7 Güncellemesi | Beta 3 Download

Yeni işletim sistemi iOS 7 İndir yeni sürümü olan iOS 7 Beta 3 sürümü biraz önce çıktı.iOS’un yeni sürümü 7 sürümü gün geçtikçe tam sürüme doğru ilerliyor.Pek çok hatayı bu yaptığı güncellemeler ile kapatan Apple yeni sürümün Beta 3 sürümünü yayınladı.

iOS 7 Beta 3

iOS severler üzerinde yakşalık 2 haftadır testler sonucunda iOS 7 Beta 3 sürümü güncellemesi şuanda kullancıların kullanımına sunuldu.Yapılan testler sonucu oluşan aksaklıkları gideren iOS 7 Beta 3 sürümüde bir süre denenecek.Ardından Beta 4 şekline yükseltilecek.Apple kullanıcılar üzerinden yaptığı testlerin çok üstünde duruyor.

Direk sorunları kullanıcı odaklı çözüp daha kısa sürede çözüm sağlıyor.214 MB büyüklüğündeki iOS 7 beta 3, pek çok hata düzeltmesinin yanında kararlılığı da üst seviyelere çıkartıyor.

iOS 7 Beta 3 İndir
iOS 7 Beta 3 İndir

iOS 7 Baş Hareketi İle Yönetebilecek

iOS 7 sürümününün Beta 2 sürümüne güncelleyen Apple yepyeni özelliği ile yine dikkatleri üzerine topladı.Apple firması,son dönemlerin popüler olan hareket ile kontrol mekanizması üzerinde sürekli bir ilgi alanı doğurmuş durumda.Firmalar artık hareket ile cihaz yönetme için elinden geleni yapıyorlar.

iOS 7 Hareket

Erişebilirlik” sekmesi yeni güncelleme altında keşfedilen özellik başınızı sağa veya sola döndürerek cihazınızı kontrol etmenize olanak sağlıyor. Şimdilik sadece iki yönlü tanımlanan özellik, “Home” tuşunun yeteneklerine sahip. Yani kullanıcılar başlarını döndürerek ana sayfaya gidebiliyor, Siri’ye ulaşabiliyor ya da cihazın sesini açıp kapayabiliyor.

 

iOS 7 Beta 2 Güncellemesi Çıktı | iOS 7 Beta 2 İndir | Download

iOS 7 Beta 2, güncellemesi ile iOS sürümü 1’den 2.ci sürüme güncellendi.İOS beta sürüm sürüm hazırlanan iOS Beta sürümleri sırasıyla;

İOS Beta 2

ios ios7 ios7beta2

  • 10 Temmuz: iOS Beta 3
  • 25 Temmuz: iOS Beta 4
  • 12 Ağustos: iOS Beta 5
  • 30 Ağustos: iOS Beta 6
  • 10 Eylül: iOS Gold Master
  • 20 Eylül: iOS 7 Final sürüm

tarihlerinde çıkacak olan iOS Beta sürümleri güncellemesi iOS beta 2 sürümü indir.

iOS-7-beta-2

24 Haziran günü iOS beta 2 sürümü yayınlandı.

iOS 7 Beta 1 İndir | iOS 7 Beta Kurulumu | iOS 7 İndir

iOS 7 bugün Apple tarafından geliştiricilere açık olan iOS 7 BETA 1 sürümü ile Apple geliştirme servisinde yerini aldı.iOS 7 Beta kurulumu ve detayları aşağıda anlatılmaktadır.

iOS 7 Beta 1

iOS 7 Beta 1 sürümü kullanıma sunuldu.Şimdi sizlerle paylaştığım linklerden uygun olanı indirip kurulum aşamasını anlatayım.

Udid kaydı gerektirmeyen kurumu sizlerle paylaşıyorum.iOS 7 kurulumunu geçen iOS 6 kurulumunda yaptıklarımızı yaparak çok rahat kurabilirsiniz.

We’re unable to complete your activation. 
This device is not registered as part of the iPhone Developer Program.If you are a member of the Program, please register your device in the iPhone Developer Program Portal.

UDID kaydı sorunu yaşayanlar kurarken aşağıdaki adımları takip etsinler!

iTunes’e bağlıyorsunuz güncelleme sekmesine SHIFT ile tıklıyorsun indirdiğin iOS7 ipsw dosyasını seçip yüklüyorsun.Aceleyle restore edenlerin içindeki uygulamalarıda gidecektir ama direk güncellerseniz uygulamalarınız,ayarlarınız falanda gitmez.

iOS 7 Kurulumu

1) Connect your iPhone/iPod Touch/iPad to your computer running iTunes 11 (download now) or later via USB cable
2) New firmware iOS 7 availability message will appear
3) Hit the “Download and Install” button.
4) It’ll download and install iOS 6 on your iDevice.

Method 2. (Recommended)
1) Download iOS 7 firmware for iPhone/iPad/iPod Touch from the this links –> iOS 7 Download.
2) Open iTunes and connect your iDevice via USB cable
3) Select your device from the left navigation panel on iTunes 11
4) Hold down the Shift (Windows) or Alt/Option (Mac) key and hit the restore button on iTunes
5) Browse and select the downloaded iOS 7 IPSW file. Let the restore process complete.

Method 3. (Coming Soon)

1) Select your device and click “Settings”
2) Click “General”
3) Click “Software Update”
4) Download new iOS 7