“İnternet” diye bildiğimiz o sır nedir 5 videoda internet

Bugün biraz önce Webrazzi‘nin paylaştığı İnternet ile ilgili izlemeniz gereken 5 TED videosu isimli yazıdaki videoları izledikten sonra sizlerinde bilgi sahibi olmanızı düşündüğüm için sizlerle paylaşmak istedim.

İnternet

İlk başta TED nedir? TED, her iki yilda bir Kaliforniya, Monterey‘de düzenelenen bir konferanstır. Bu konferansın varoluş amacı, farklı alanlardaki ileri derecede bilgi sahibi kişilerin bilgi alışverişine zemin oluşturmaktır.Bu konuda gerçekten başarılı kişilerin buluştuğu konferans videoları arasından seçilmiş beş videoyu sizlerle paylaşmak istedim.

TED TALKS
TED TALKS

Sanal bir dünyadan varolduğu sanılan internetin ne kadar sanal olduğunu anlatan bir video ile başlıyor.İşte  bir gün bir sincap evdeki kabloları çiğneyerek kabloları kopartıp internet bağlantısı kesilen gazeteci Andrew Blum‘un macerası ile başlıyor.İnternet fiziksel yönünü bulmaya karar vermiş.Alışverişten,sosyal medyada arkadaşlık kurmaya,devrime kadar birçok alanda işlevi olan İnternet’in fiziksel izini süren Blum deniz altlarındaki fiber kabloların birleşmesine kadar götürmüş.İnternetin fiziksel yönünü izleyelim.

Andrew Blum: İnternet gerçekte nedir?

İnternetin fiziksel yönünü öğrendikten sonra şimdi geldi, internetin dijital yaşamlarımıza olan etkisine  Juan Enriquez internet üzerinde bıraktığımız izlerin aslında bizim hakkımızda ne kadar çok bilgi içerdiğini ve bunların aslında ne kadar kolay bir şekilde erişilebileceğini anlatıyor.

2009 yılına ait olan Sosyal medya nasıl tarihin akışını nasıl değiştiriyor videosu bugün günümüzde halen toplumsal çapta bir değişime neden oluyor.İnternet medyayı değiştiriyor ve Shirky’nin Çin örneğinde olduğu gibi devlet kurumları yapılarından dolayı buna bırakın destek olmayı, önlemeye çalışıyorlar. Peki ama internetin doğası, internet dışındaki şeyleri, örneğin devlet kurumlarını değiştirmeyi de sağlayabilir mi? Jennifer Pahlka basit uygulamalarla devlet kurumlarının daha iyi çalışmasını sağlamanın mümkün olabileceğinden bahsediyor.

Juan Enriquez: Online yaşantınız, bir dövme kadar kalıcı

Clay Shirky: Sosyal medya nasıl tarihin akışını değiştirebilir?

Jennifer Pahlka:Daha iyi devlet kurumları programlamak

Danny Hillis: İnternet çökebilir. Bir B planına ihtiyacımız var.