Windows 8.1 Ücretsiz Olacak !

Windows işletim sisteminin son sürümü olarak çıkması beklenen ve şimdiden Windows Blue kod adıyla anılan Windows 8.1 hakkında Windows’un satış ve pazarlama başkanı Tami Reler önemli açıklamalarda bulundu.

Az önce Aktüel İnternet sitesinden okuduğum yazı ile Windows’ın güncellemesi olan Windows 8.1 ücretsiz olarak dağıtılacak.

J.P.Morgan Küresel Teknoloji Grubu tarafından Boston’da dün sabah gerçekleştirilen Medya ve İletişim konferansına konuşmacı olarak katılan Reler, yeni bir isimle anılacak Windows 8.1 işletim sisteminin Windows 8 kullanıcıları tarafından ücretsiz güncellenebileceğini söyledi. Bu açıklamayı aynı zamanda kendi bloğunda da paylaştı.

Sanırız Windows 8’in şu ana kadar zaten 739 kez güncellendiği ve yeni bir güncellemenin neden bir versiyon yükseltme olarak sunulduğu sorusu Reler’ın da aklına gelmiş olacak ki konferansta “bu seferki yenilik önceki haftalık güncelleme ve yamalardan çok daha önemli değişiklikler içerecek” açıklamasında bulundu.

Windows 8 ile kaybettiğimiz Başlangıç butonuna Windows 8.1 ile yeniden kavuşur muyuz bilinmez çünkü bunu anlamak için 26 Haziran’da San Francisco’da gerçekleştirilecek Microsoft ürün tanıtım toplantısına kadar beklemeliyiz; ama Reler’ın açıklamasına göre Microsoft kış tatili gelmeden Windows 8.1’i dünya piyasasına sürmeye hazırlanıyor

Kaynak:Windows 8.1 Ücretsiz Olacak !