Sony Xperia L Fiyatı ve Özellikleri | Xperia L İnceleme

Sony’den yeni nesil orta segment telefonu Xperia L hakkında incelemede bulunuyoruz.2013 yılına hızla giriş yapan firmalardan biri SonyXperia Z ve ZL modeliyle üst segmente atak yaparak hızlı bir giriş yaptı.Bu sene atakta olan Sony Xperia SP modelini satışa sundu. Xperia SP‘nin de altında ise Xperia L olan orta segment akıllı telefonu tüketiciyle buluşturdu.

Sony Xperia L

Bin tl altında bir rakamla piyasaya çıkacak olan Xperia L,başarılı özellikleri ile 720p çözünürlüğünde HDR video kaydı yapabilen 8 Megapiksel kamera ile dikkat çekiyor.

Xperia L
Xperia L

Arc tasarımı ile gelen Xperia L yeni tasarım ile ortaya çıkan tek elle kullanım konusunda başarılı bir ergonomi sağlayan kavisli yapıya sahip olması dikkatleri yine üzerine çekiyor tasarım konusunda.137 gram ağırlığında olan Xperia L, Sony için tasarımının önemini bir kere daha ispatlıyor olması.

Cihazın arka kapağının çıkarılması konusunda şikayetleri olan kullanıcılar biraz bu durum dışında göze batan herhangi bir sorun olmadığı kanısında.Büyük ekranlı telefonlar ile artık daha sık karşılaşıyoruz.

Sony Xperia L
Sony Xperia L

Ekran konusunda sürekli firmalar daha büyük ekranlar ile yeni modellerini yükseltirken kullanımı zorlaştırıyorlar.Tek el ile kolay kullanım arayanlar için ideal büyüklük arasında yer alan 4.3 inç ekrana yer verilen Xperia L480 x 854 piksel çözünürlüğündeki ekrana sahip şekilde piyasaya sürüldü.

Android 4.1.2 Jelly Bean işletim sistemini kullanan akıllı telefon, büyük ihtimalle Android 4.2.2 güncellemesini de alabilecek.