Microsoft Türkiye’den Büyük Ayıp !

Microsoft’un Türkiye blogunu hiç yakından incelemişmiydiniz ? Biz İnceledik ve yaptığımız incelemeler doğrultusunda sitede birçok hataya rastladık, Microsoft gibi bir kurumun bu tarz bir çalışmada standartları göz ardı etmesi ve baştan savma iş yapmaları oldukça üzücü, sitenin programlamasında kullandıkları açık kaynak kodlu hazır bir yazılımın olması ve bu yazılımın Microsoft’un programlamada en büyük rakibi olan PHP Tabanına dayanması bizi güldürdü.

asp-vs-php

Asp ve Aspx gibi kendilerine ait programlama diline sahip olmalarına rağmen en büyük rakipleri olan Php’yi tercih etmeleri oldukça ilginç ve merak uyandırıcı…

Ayrıca Neden Açık Kaynak kodlu hazır bir yazılım ?

Microsoft gibi bir yazılım devinin neden hazır bir platformu tercih ettikleri gerçekten ilginç, ve bu durum düşüncelerimizi aslında Microsoft PHP’yi gizliden desteklediği yönüne çekiyor.

WordPress ile hazırlanmış olan blogun yönetim panelin ulaşmak için http://blog.microsoft.com.tr/wp-admin adresini ziyaret edebilirsiniz.

Ayrıca kullanılan bu yazılımın dışında, sitenin görsel programlamasını kontrol ettiğinizde W3C standartlarına uygun olmayan 13 Hata ile karşılaşıyoruz ,bu hataların dışında HTML5 ve CSS3’e çok
uzak olduğu gibi kullanılan imaj dosyalarıda oldukça büyük ve parçalanmamış durumda.

Aslında asıl kahkaha burada patlatılmalı, biz bu durumun sebebini yine Microsoft’un ürünü olan “İnternet Explorer” la bağdaştırıyoruz çünkü bilindiği üzere web geliştiricilerinin en büyük problemi olan Microsoft’un İE ürünü görsel programlamada oldukça geri kalmış ve birçok yeni özelliği desteklememektedir. Microsoft Türkiye yazılımcılarıda muhtemelen hazırladıkları blog temasını İE’nin versiyonlarına uyarlamakta zorlandıkları için bu tarz ilkel bir yönteme başvurmuş olmalılar.

Bu durumunun Microsoft’a yakışmadığını üzülerek bildirmek isteriz.

Cüneyt Terük ([email protected])