2013 LYS-1 Matematik & Geometri Soruları ve Çözümleri | PDF İndir

2013 LYS-1 Matematik ve Geometri soruları ve çözümlerini sizlerle paylaşalım.LYS-1 Matematik sınavı PDF dosyası şeklinde olarak indirebilirsiniz.LYS sınavı Matematik & Geometri cevapları 2013 LYS-1 Matematik-Geometri sınav soruları çözümleri pdf dosyası şeklinde indirebilirsiniz.

Matematik Soruları LYS 2013

 
 

Geometri Soruları LYS 2013

osym-lys

2013 LYS Soruları ve Çözümleri

2013 LYS Soruları Nasıldı?

ÖSYM’nin gerçekleştirdiği 2013 LYS sınav soruları LYS maratonu devam ediyor,2013 LYS-4 Tarih, Coğrafya, Felsefe soruları ve LYS-1 Matematik ve Geometri soruları ve cevapları açıklandı.Dün yapılan LYS-1 Matematik Geometri sınavı sorularını sizlere sunuyoruz.

Dün 13:30 sıralarında TRT Haber ve TRT Okul ekranlarından canlı yayında çözülen sorular bugün tekrar tekrar diğer öğrencilerin çözmesini önerdiğimiz için internette paylaşıyoruz.Fem Yayın Merkezi Matematik zümresinden öğretmenler basına verilen testte 12. ve 18. soruların cevabının olmadığı kararına vardı.

İşte FEM dershanesinden yapılan açıklama:Matematik Zümre Koordinatörü Murat İnce; “Basına verilen matematik soru kitapçığındaki 12. soruda doğru cevaba ulaşılamamaktadır. Soruda verilen 1.öncüle soldan ve sağdan bakıldığında aynı değere ulaşılamadığından etkisiz eleman yoktur. Bundan dolayı verilen 1. seçenek yanlıştır. Dolayısıyla sorunun cevabı “Hiçbir” seçeneği olması gerekir. Fakat OSYM verdiği cevap anahtarında 1. seçeneğin doğru olarak kabul etmiştir. Diğer hatalı soru ise 18. soru olan polinom sorusudur. Soruda verilen ifadeye bölündüğünde elde edilen kalan, şıklarda yer almamaktadır. Dolayısıyla bu soruda doğru seçenek yoktur.” dedi.

Sorular bu sene nasıldı? Herkesin bir 2013 LYS-1 Matematik ve 2013 LYS-1 Geometri soruları ve çözümleri internetten canlı izleyebilirsiniz.

Matematik Soruları Nasıldı?

Anlaşılması zaman alan soruların yer aldığı 2013 LYS-1 Matematik sınavında, öğrencilerin süre sıkıntısı yaşayacağı zorluktaki sorular fazlaydı.Müfredat dışı soru bulunmamasının yanında şu ana kadarki LYS’lerin en zoruydu.

Geometri Soruları Nasıldı?

* 2013 LYS Geometri sınavı önceki yıllardaki sınavlara benzeyen soruların yer alması Geometri testinde pek sıkıntılı soruya rastlanmadı. Sadece ilk kısımda 2 tane soru, analitik düzlemde sorulmuş, diğer 20 soru analitikten bağımsız olarak sorulmuş.2013 LYS-1 Geometri testindeki soruları inceleyelim.

  • Sınavda Analitik Geometri ayrımı kaldırıldığı açıklanmıştı, ancak yine son 8 soru analitik geometri sorusuydu. Toplam 10 tane analitik sorusu vardı.
  • Sınavda çok kolay soru yok denebilir, genel olarak soruların seviyesi orta ve zor düzeyde sorulmuştur.
  • Geçen yıl olduğu gibi bu sınavda da 5 tane şekilsiz, tanımlama yapılarak sorulmuş soru vardı.
  • Yeni müfredatta yer alan altın oran, homoteti, fraktal vs sorusu sorulmamış, sadece şekil ile gösterilmiş olan bir döndürme sorusu sorulmuş.
  • Çalışan öğrencilerin, zamanı iyi kullandığı takdirde çoğunluğunu yapabileceği bir sınav olmuş.
  • Uzun, işlemli ve şekilsiz sorular çoğunlukta olduğu için sürenin 60 dakikaya çıkarılması isabet olmuş.

Haftaya devam edecek olan LYS maratonunda tüm öğrenci arkadaşlarımıza başarılar dileriz.