İnternet

DNS Ayarları | Yeni DNS 2024-2025 Adresleri | Yasaklı Sitelere Giriş

Yasaklı sitelere girişte sorun mu yaşıyorsunuz? Hemen dns 2024 ayarlarınızı yapın!

Bildiğimiz üzere ülkemizde ihlaller sonrası birçok web sitesine erişim engeli geldi. Ve bunun çözümü için dns ayarları kullanarak yasaklı olan sitelere erişim sağlayabiliyoruz.

Şimdi aşağıda sizlere kısaca bilgisayarınızdan, cep telefonunuzdan ve tabletinizden nasıl dns değiştirebilirsiniz hakkında bilgi vereceğim.

Hadi başlayalım!

DNS ayarları 2024-2025 yılında güncellenen dns (Domain Name System) Domain Adı Sistemi adreslerini sizlerle paylaşmak istiyorum.Son günlerde sosyal medya siteleri olan Facebook & Twitter erişim için Google,Yandex,Opendns ve aşağıda paylaştığım Domain Name System adresleri ile ulaşılıyor.Milletin bu sosyal medya kanallarında toplanması trafiği değiştirdiğinden dns ayarları ile bu durum çözülebiliyor.Microsoft Windows tabanlı cihazların yanısıra mobil işletim sistemli iPhone, Android, Windows phone ve birçok alt yapıyı kullanan platforma yönelik dns 2024 değiştirme nasıl yapılır konusunda detayları aşağıda bulabilirsiniz.

Videolu anlatım eklenmiştir. Aşağıdaki adımları takip ederek hızlıca dns adresinizi değiştirebilirsiniz.

2024 Dns adresleri ile Yasaklı Sitelere giriş yapabilme imkanı sağlanıyor.Türkiye’de DNS ayarı ile birçok siteye erişim yapılabilmektedir.Ülkemizde TTNE sunucularına atılan engeller nedeniyle birçok büyük sitede sorunlar yaşanmaktadır.Aşağıda dns 2024 ayarlarını sıralı bir şekilde anlatıyoruz.

2024 Dns ayarları nasıl yapılır?

Ekranın sağındaki bildirim panelinden İnternet ağınıza tıklayın.

2017 dns değiştirme ayarları

Ağ ve Paylaşım Merkezi’ni açıyoruz.

Ağ bağlantımıza tıklıyoruz.

dns değiştirme 2018

Özelliklere tıklıyoruz.

Ayarları nasıl yapılır değiştirilir 2016

İnternet Protokolü sürüm 4 ü seçip Özellikler kısmına tıklıyoruz.İnternet Protokolü 6 henüz geçiş yapılmadı ancak çok yakında ip kalmadığı için Ipv6 ye geçiş yapacağız.

Dns Ayarları

18

Aşağıdaki sunucu adreslerini kullan kutucuğunu seçin.

Bu kısma aşağıdaki güncel DNS ayarlarınızı tanımlayın !

2024-2025 yılı en güncel ve hızlı dns ayarları listesi

Cloudflare, DNS Ayarları: (En Hızlı)

1.0.0.1
1.1.1.1

Google, DNS Ayarları:

8.8.8.8
8.8.4.4

Open, DNS Ayarları:

208.67.222.222
208.67.220.220

Hızlı ve güncel dns numaralarını kullanarak internette yasak koyulan sitelere çok hızlı bir şekilde erişim sağlayabilirsiniz. Günümüzde baş göstere Wikipedia, Booking ve buna benzer onlarca siteye Türkiye’den erişim sağlayabilirsiniz.

Norton, IP Ayarları:

198.153.192.1
198.153.194.1

Uydunet, IP Ayarları:

62.248.80.161
62.248.80.162

Dnsadvantage, IP Ayarları:

156.154.70.1
156.154.71.1

ScrubIt IP Ayarları:

67.138.54.100
207.225.209.66

GTEI, IP  Ayarları:

4.2.2.1
4.2.2.2
4.2.2.3
4.2.2.4
4.2.2.5
4.2.2.6

Yandex, DNS Ayarları:

77.88.8.8
77.88.8.1

Ayrıca modeminiz ile internete giriş sorunları yaşıyorsanız, bunlar modem bağlantı sorunu veya internete giriş hızınızda bir yavaşlama olabilir. Ağınıza başka kişiler erişmiş ve internetize ortak olmuş olabilirler. Bunun için size basitçe modem şifresi nasıl değiştirilir konusunu yazdık.

Dns ayarları neden yapılır?

Bu konuda birçok web sayfasında türlü türlü anlatımlar yapılsada ben kısaca özetlemek için yazımıza liste şeklinde eklemeler yapacağım.

  • Ülkemizde yasaklanan Wikipedia.org web sitesine giriş için yapılmalıdır.
  • Adult içerik sağlayan +18 yaşından büyükler için web sitelerine erişim için kullanılır. (Halk arasında porno sitelerine giriş)
  • Proxy kullanarak Türkiye Ip adreslerine erişim imkanı sağlamayan yabancı web sitelerine giriş yapılır.
Mustafa Özcan

Yorumları Göster

  • dns ayarlarım yıllardır google yani 8888 ve 8884 fakat buna rağmen 2-3 gündür yasaklı sitelere girilmiyor. TTNET yeni bir şey mi yaptı.

    • Otomatik DNS ayarlarını seçip Internet bağlantınızı kesip, yeniden bağlandıktan sonra DNS numaralarınızı değiştirip dener misiniz?

  • Merhaba ev de 5 değişik cihaz wireless ağına ip veya dns ayarları olmaksızın bağlanmasına rağmen,yeni aldığım packard bell cihazıyla bir türlü internete bağlanamıyorum.Dns ayarlarını google dns olarak ayarladığımda da kısmı olarak giriş yapıyor.Fakat bilgisayar windows 8 ile ilgili tüm güncellemeleri kendisi wireless ile yapıyor.Başka ne yapmam gerek..Yardımcı olabilirmisiniz?

  • Merhaba yeni kabul edilen internet yasasıyla ilgili bir sorum olacak. Yeni uygulamaya göre artık DNS ayarları değiştirilerek dahi yasaklı sitelere giriş olamayacakmış. Bunu bir çözümü var mıdır?

  • IP tabanlı engelleme yapıalcağından dolayı DNS numaralarını değişitirmek işe yaramayacak deniyor. Bu konu hakkında fikri olan var mı arkadaşlar?

    • IP tabanlı engelleme ise proxy programları kullanman lazım.Önerebileceğim proxy yani IP değiştirme işlemi gören programlar Zenmate ve Hotspot shield

  • Ben DNS Ayarını deiştiremiyorum özellikler butonuna tıkladığım zaman bana "yönetici izni sağlalamalısınız" diye bir hata veriyor çözümü nedir acaba

    • Yönetici olarak bilgisayarda kullanıcı oluşturmalısınız. Bilgisayarınız Denetim Masası/Kullanıcılar kısmından kontrol ediniz.

  • ben mobil internet kullanıyorum ( vodem - vodofone ) bununla ilgili hiç bir doküman bulamadım, yardımcı olabilecek varmı ( dns ayarları, dns önbelliği temizleme ve hots vb programlarıda yükledim ama hiç biri twetter i açamadı )

Son Yazılar

Tercüme Bürosu Nasıl Açılır?

Tercüme bürosu, tercüme hizmeti alınmak istenen çeviri siparişleri ile tercümanlar arasında köprü görevi görmektedir. Akademik…

5 yıl önce

EaseUS ile Silinen Hiçbir Veriniz Sonsuza Kadar Silinmez

Aktif bir bilgisayar kullanıcısının istemeden de olsa başına gelebilecek durumlardan birisi; önemli dosyaların sonsuza dek…

5 yıl önce

Yasaklı Sitelere Giriş DNS Ayarı 2019

Yasaklı Sitelere Giriş DNS Ayarı 2019  Engelleme yapılmış, erişimi yasaklı olan sitelere giriş nasıl yapılır?…

5 yıl önce

Android Telefon İçin Ücretsiz Müzik İndirme Programı

Android işletim sistemine sahip bir telefonunuz varsa şarkı evreni uygulamasına kesinlikle sahip olmasınız. Telefondan müzik…

6 yıl önce

HTMLPen.com – Online Dreamweaver Alternative

I recently discovered this great online tool HTMLPen.com and I've been using it for a…

6 yıl önce

LanguageSquad Great Language Game : Dil Tahmin Oyunu

Merhabalar Bugünkü yazımda size Languagesquad.com Great Language Game'i tanıtmak istiyorum. LanguageSquad.com size kısa konuşma parçaları…

6 yıl önce