Youtube Giriş | Youtube DNS Ayarları | Youtube’a Nasıl Girilir?

Bir yasak bitmeden 16:37 itibariyle youtube.com sunucularına erişim engellendi.Kullanıcılar yeni giriş yöntemi için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirler.Türkiye’de yasaklar devam ediyor.Sırada Facebook var sanırım!

Suriye ilgili tapelerin sızmasının ardından video paylaşım sitesi Youtube hakkında da erişim yasağı getirildi.

Alınan karar az önce 3G internet erişimi sağlayan GSM operatörleri ile internet erişim hizmeti veren TTNET ve Superonline gibi ISP şirketlerine tebliğ edildi.

Yasaklama kararı, gün içinde operatörler ve şirketler tarafından aşama aşama uygulamaya konacak.

Son olarak Youtube’a, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’e ait olduğu iddia edilen ses kaydı yüklenmişti. Gündeme bomba gibi düşen ses kaydında, seçim öncesi savaş çıkarma planları üzerine konuşuluyordu.

Youtube Giriş

iPhone DNS Ayarları

iPhone üzerinden bazı sitelere erişim sorunu yaşıyorsanız işte tam size göre bir çözüm sunacak DNS değiştirmeyi anlatalım.Sıra ile yapacağımız adımları takip çok küçük ayarlar ile DNS adresinizi değiştirebilirsiniz. Burada aslında Apple DNS Değiştirme olarakta genelleyebileceğimiz bir yapıyı anlatmak istiyorum.Apple‘ın işletim sistemi olan iOS işletim sistemini kullanan iPhone,iPad,iPod ve birçok üründe değiştirebileceğiniz DNS değiştirmeyi anlatalım. Adım adım başlayalım; İlk olarak iOS işletim sistemli cihazımızdan Ayarlar > Wi-Fi seçeneğine tıklıyoruz.

Apple DNS Değiştirme
Apple DNS Değiştirme

Daha sonra bağlı olduğunuz ağı seçip “OK” seçeneğine tıklayın.

iPhone DNS Ayarları
iPhone DNS Ayarları

Seçenekler kısmından DNS yerine iki seçenekli olması gerekirken iOS işletim sisteminde tek bir DNS adresini desteklediği için bir tane yazacaksınız.

DNS Değiştirme
DNS Değiştirme

Örnek olarak Google DNS adresini kullanırsanız 8.8.8.8 numarasını yazmanız yeterli olacaktır.Sorunlarınızı aşağıdan yorumlar kısmından sorabilirsiniz.

 iPhone SIM KART ile giriş

Free VPN – Onavo Protect ile buraya tıklayıp indiriniz. Hızlı bir vpn servisidir.

Yöntem 2: Chrome’un veri tasarruf modunu kullanma

Chrome’un geçtiğimiz aylarda tanıttığı veri tasarruf modu kullanılarak Chrome üzerinden Twitter’a erişim sağlanabilir. Veri transferinde Google’ın sunucuları aracılık edileceğinden engel aşılabiliyor. Ayarlar -> Bant genişliği yönetimi -> Veri kullanımını azalt bölümünden bu ayarı etkinleştirebilirsiniz.

chrome-veri-kullanimi-dns

Android DNS Değiştirme

Wifi kullanırken DNS ayarlarınızı değiştirerek yasaklı sitelere giriş yapabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları birebir uygulamanız yeterli.

  1. Ayarlar > Kablosuz seçeneğine dokunduğunuzda bağlı olduğunuz ağlar görüntülenecektir.
  2. Bağlı olduğunuz ağın üzerine parmağınızı basılı tutun.
  3. “Ağı değiştir” seçeneğine dokunun.
  4. Karşınıza gelen ekranda “gelişmiş seçenekleri göster” seçeneğini işaretleyin (aşağıdaki görseli inceleyebilirsiniz).
  5. IP Ayarları, DHCP olarak seçilidir. Bunu Statik yapın ve hemen aşağıdaki DNS 1 ve DNS 2 değerlerini sırasıyla Google’ın DNS adresleri olan 8.8.8.8 ve 8.8.4.4. değerleri ile değiştirin.
  6. İnternet bağlantınızı kapatın ve tekrar açın.

Android SIM KART ile Giriş

Android telefonlar için SIM KART (Turkcell,Vodafone,Avea) ile giriş yapmak için.Hızlı VPN kullanabiliriz.

Hotspot Shield VPN: https://play.google.com/store/apps/details?id=hotspotshield.android.vpn&hl=tr adresinden tıklayıp indirebilirsiniz.

Android Root Edilmiş Telefonlardan Yasak Sitelere Giriş İçin:

GSM şirketlerinin mobil veri hizmeti üzerinden yasaklı sitelere girmek istiyorsanız bunun için telefonunuzu root etmeniz gerekiyor. Root işlemi her marka ve model için farklılık gösterdiğinden, root işleminin nasıl yapıldığını burada paylaşmayacağım.

Google Play’den Set DNS uygulamasını yükledikten sonra uygulama simgesine tıklayarak Set DNS’i çalıştırın. Set DNS ilk defa çalışırken sizden Superuser yetkisi isteyecek.

  1. Remember choice forever (tercihimi hep hatırla)
  2. Allow (izin ver)

seçeneklerine dokunun.

Set DNS kullanıcı arayüzü oldukça sadedir.

  1. Menüden Google DNS’i seçin (en sorunsuz ve en hızlı çalışan DNS’dir). DNS1 ve DNS2 değerleri 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 olarak değişecektir.
  2. Apply (Uygula) butonuna tıklayın.

Windows Phone İçin DNS Değiştirme

Windows Phone cihazlarda henüz aktif edilmeyen VPN ve DNS sorun oluşturuyordu.En azından güncelleme gelene kadar Twitter erişiminizin sağlanabilmesi için 2 tarayıcı önerimiz olacak:Resimlerin üzerine tıklayıp indirebilirsiniz!

Nokia Xpress

QR-Nokia-Xpress

 

SecAcc Browser

sec-acc-indir

Sadece Wi-Fi ile bağlananlar için proxy

Almanya: IP: 80.241.216.195 Port: 3128

Italya : IP : 92.245.170.248 Port: 8080

Wifi ile bağlanıyorsanız uygulama rahatlıkla çalışmaktadır.VPN ve DNS ile ilgili yenilikler maalesef ki 2 Nisan’da Windows Phone 8.1 ile gelecektir.

DNS ayarları 2014 yılında güncellenen dns (Domain Name System) Alan Adı Sistemi  adreslerini sizlerle paylaşmak istiyorum.Son günlerde Facebook & Twitter gibi sosyal medya sitelerine girişler yavaşlatılıyor.Halkın bu sosyal medya kanallarında toplanması trafiği değiştirdiğinden DNS ayarları ile bu durum çözülebiliyor. Dns adresleri ile Yasaklı Sitelere giriş yapabilme imkanı sağlanıyor.Türkiye’de DNS ayarı ile birçok siteye erişim yapılabilmektedir.Ülkemizde TTNET dns sunucularına atılan engeller nedeniyle birçok büyük sitede sorunlar yaşanmaktadır.

Güncel DNS ayarları nasıl yapılır?

dns-ayarlari-2013Ekranın sağındaki bildirim panelinden İnternet ağınıza tıklayın.dns-ayari-dns-degistirme-2013-dns-ayari  Ağ ve Paylaşım Merkezi’ni açıyoruz.dns-ayari-2013-dns-degistirme  Ağ bağlantımıza tıklıyoruz.dns-ayari-ozellikler-dns-ayari-2013  Özelliklere tıklıyoruz.ip-v4-tcp-ip-internet-protokolu-surumİnternet Protokolü sürüm 4 ü seçip Özellikler kısmına tıklıyoruz.İnternet Protokolü 6 henüz geçiş yapılmadı ancak çok yakında ip kalmadığı için Ipv6 ye geçiş yapacağız.dns-sunucusu-ip-v4-dns-degistirme-2013

Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan kutucuğunu seçin.

dns-degistirme-dns-ayarlari-2013

Bu kısma aşağıdaki güncel DNS ayarlarınızı tanımlayın ! 2014 Güncel DNS Adresleri | DNS İpleri

Google, DNS Ayarları:

8.8.8.8

8.8.4.4

Open, DNS Ayarları:

208.67.222.222

208.67.220.220

Norton, DNS Ayarları:

198.153.192.1

198.153.194.1

Uydunet, DNS Ayarları:

62.248.80.161

62.248.80.162

Dnsadvantage, DNS Ayarları:

156.154.70.1

156.154.71.1

ScrubIt, DNS Ayarları:

67.138.54.100

207.225.209.66

GTEI, DNS Ayarları:

4.2.2.1

4.2.2.2

4.2.2.3

4.2.2.4

4.2.2.5

4.2.2.6