Dünyanın ilk holografik akıllı telefonu: Takee

ESTAR, Çin Merkezli olarak piyasaya yeni bir yön verecek telefon Takee, dünyanın ilk holografik görüntü teknolojisine sahip akıllı telefonu iddiasıyla görücüye çıktı.

Donanımsal olarak üstün ve şaşırtıcı özelliklere sahip olmayan Takee, 5.5 inch Full HD çözünürlüğe sahip ekrana, Cortex-A7 tabanlı 8 çekirdekli MT6592T işlemciye, 2GB RAM’e, 13MP çözünürlükte Sony Exmor RS sensöre sahip arka kameranın yanı sıra 2500 mAh batarya gücüne sahip bir holografik akıllı telefon.

Takee

Üç boyutlu arayüz ve içerik gösterimi olarak bakıldığında Amazon Fire Phone‘daki teknolojinin bir benzeri ile karşılaştığımız holografik telefon Takee‘nin ön panelinde 4 tane kızılötesi kamera yer alıyor. Bu kameralar kullanıcının bakış açısını algılayabildiği gibi bunu gelişmiş bir algoritma kullanarak derinlik algısına dayalı içerikler üretmek için kullanıyor.Yeni geleceğin teknolojisi olarak gösterilen holografik akıllı telefonlar tanıtılmaya başlandı.

Takee
Takee

Takee‘yi ilginç kılan özelliklerden birisi tüm içerikleri holografik olarak gösterebilmesi ve holografik bir dokunmatik ekran oluşturması.Takee’nin aslında derinlik algısı katılmış içerik sunumundan öte bir teknolojiye sahip olmadığını gösteriyor.

Amazon Fire Phone’dan sonra derinlik algısı oluşturabilen ikinci akıllı telefon diyebileceğimiz ve Çin piyasasında önümüzdeki aylarda satışa çıkacak iddia edildiği gibi dünyanın ilk holografik akıllı telefonu Takee bir pazar girişi olarak görünüyor.Bakalım sunumdaki gibi başarılı sonuçlar alabilecek mi?

Mustafa Özcan / [email protected]