Google Project Ara’dan ilk ürün: Spiral 2

14 Ocak 2015 Çarşamba günü Google konferansında Project Ara’nın ilk telefonunun ne zaman geleceği açıklandı. Project Ara‘nın Spiral 2 ismini verdiği ilk akıllı telefonu olacak bu proje kapsamında geliştirilen modüler telefonun ilk sürümü olma özelliğini taşıyor olmasıyla dikkatleri üzerine topluyor.

Project Ara Nedir?

Project Ara’nın geliştirdiği bu telefonun parçaları değiştirilebilir olması ile  örneğin telefonun kamerası bozuldu, ya da ekranı kırıldı bu ve benzeri sorunları, telefonun bazen komple değiştirilmesini gerektirecek kadar ciddi olabilmesine karşın Project Ara’nın geliştirdiği Spiral 2 ile bu parçalar yenileriyle değiştirilebilecek ve çok ucuz maliyetlerde olacak olmasıyla çok ileri seviyede ilgi göreceğe benziyor.

Project-Ara-spiral-2

Spiral 2 Özellikleri

Spiral 2’nin özellikleri ise sanıldığı kadar yüksek seviyelerde olmayacak. 720 x 1280 ekran, iki farklı Marvell PXA1928 ve NVIDIA Tegra K1 işlemci versiyonu, 5 MP kamera ile gelecek. Bağlantı destekleri olarak 3G, Wi-Fi, (4G LTE’nin destekleneceği başka bir modül daha olacak) ve Bluetooth desteği olacak.