LYS 2013 Sınav Sonuçları Sorgulama Öğrenme ÖSYM | sonuc.osym.gov.tr

Saat 13:00’da açıklanan LYS 2013 sınav sonuçları ÖSYM internet sitesinde açıklandı.2013 yılı Lisans Yerleştirme sınavı sonuçları açıklandı.Sonuçları ÖSYM‘nin internet sitesinden öğrenebilirsiniz

LYS 2013 Sınav Sonuçları

LYS sonuçlarını 1 hafta gibi kısa bire sürede açıklamanın memnuniyetini ve gururunu duyuyoruz. Sonuçları bu kadar süre içerisinde açıklamamızın arkasındaki neden takım ruhudur.

YGS sonuçlarını sıfır hata ile açıkladık. Bugün de hedefimiz LYS sonuçlarını sıfır hata ile açıklamaktır.

LYS’lere birey olarak 851.135 aday başvurdu. Bunların bir kısmı değişik nedenlerden dolayı sınava girmedi, çok az kısmının ise çeşitli nedenlerden dolayı sınavları geçersiz sayıldı.

Tüm puan türlerinde 500 tam puan alan bir adayımız var.

En yüksek puan ortalamasını fen liselerinin oluşturduğunu görüyoruz.

“İPTAL EDİLEN 2 SORUYA CEVAP VERENLERİ DOĞRU YAPTI DİYE KABUL ETTİK”

2011,2012 ve 2013 yıllarına bakarsak matematik doğru cevap sayılarının değişimi sola yatık ancak hedeflenen normal dağılımdan daha düşük başarıya yatık bir eğri var. Matematik testinde 2 sorumuzu iptal ettik. İptal edilen sorulara işaretleme yapmış adayları doğru yaptı diye değerlendirdik. Fizik sorularında da benzer grafik var. Kimyada da 2 sorumuz iptal edildi. Yine benzer grafik kimyada da var. Biyoloji kısmen birbirine yakın. Türk Dili ve edebiyatı testinde kitlenin daha geniş olması nedeniyle eğriler tamamen normal dağılıma uyan eğriler.

BÖLÜM BİRİNCİLERİ

MF-1 puan türünde İzmir Fen Lisesi’nden Fatih Aslan, MF-4 puan türünden Özel Adana Final Anadolu Lisesi’nden Mehmet Burak Kaya, MF-2 ve MF-3 puan türlerinde İzmir Fen Lisesi’nden Mert Mestanoğlu 500’er tam puan alarak birinci oldu.

TM-1, TM-2 ve TM-3 puan türlerinde ise birinci sırada İstanbul Galatasaray Lisesi’nden Mustafa Miktad Yıldırım yer aldı.

TS-1, TS-2 puan türlerinde ise Özel Aziziye Lisesi’nden Ahmet Koçak tam puan alarak birinci oldu.

DİL-1, DİL-2, DİL-3 puan türlerinde İstanbul Galatasaray Lisesi’nden Efe Yasin Akman, DİL-1 puan türünde İstanbul Lisesi’nden Çağrı Karabacak, DİL-1 puan türünde Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nden Aslı Aktakke, DİL-2, DİL-3 puan türlerinde İstanbul Lisesi’nden Hümeyra Çolak, DİL-2, DİL-3 puan türlerinde ise Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi’nden Oğuzhan Özer 500’er tam puan alarak birinciliği paylaştılar.

TERCİH İŞLEMLERİ 8-18 TEMMUZ ARASINDA

YÖK ile olan ortak çalışma neticesinde tercih alma işlemleri 8-18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Temmuz son hafta tercihler açıklanacak. 28 Ağustos-2 Eylül arasında ek yerleştirme sonuçları açıklanacak.

Rehberlik.osym.gov.tr tercih hizmetlerinde yardımcı olmak için gündemde olacak. Sonuçlar adayların erişimine açıldı.