Lev Tolstoy

Lev Tolstoy | Lev Tolstoy kimdir | Lev Tolstoy hayatı | Lev Tolstoy kitapları | Lev Tolstoy başarıları | Lev Tolstoy resimleri | Lev Tolstoy fotoğrafları | Lev Tolstoy google | Lev Tolstoy doodle 220px-Ilya_Efimovich_Repin_(1844-1930)_-_Portrait_of_Leo_Tolstoy_(1887) 220px-Lev_Tolstoj 94078_tolstoy_kimdir_hayati_eserleri_3 1003671-Léon_Tolstoï AVT_Leon-Tolstoi_6424 AVT_Leon-Tolstoi_7816 dunyanin-ilk-super-yildizi-tolstoy-1012950 Ilya_Efimovich_Repin_(1844-1930)_-_Portrait_of_Leo_Tolstoy_(1887) leon leon_tolstoi leon-tolstoi Lev_Nikolayevich_Tolstoy_1848 Lev-Nikolayevic-Tolstoy_171_1390846337 tolstoi tolstoi_jung tolstoi_ln01 tolstoi2 tolstoiX-undat-quer-DW-Politik-Frankfurt-Archiv Tolstoy_normal Tolstoy_Prokudin_Gorsky_494Lev Tolstoy hakkında detaylı bir bilgi paylaşmak istersek, hakkında görüşlerine yer verebileceğimiz ve bugün’de Google Doodle Olan kişi olarak niteleyebildiğimiz şahıs.9 Eylül 2014 Salı günü Google anasayfasına konu olan kişi.

Lev Tolstoy

Lev Tolstoy Rusya’nın Tula şehrindeki Yasyana Polyana adlı konakta zengin bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Leo Tolstoy çocuk yaşlarda annesini ve babasını kaybetti, akrabalarının yakında büyüdü. Çocukluğundan beri gerçekleri araştırmaya karşı büyük bir ilgisi vardı. Öğrenimini Moskova’da tamamladı. Zeki ve çalışkan bir öğrenci olarak sevgi, saygı ve başarı kazandı. Fransızcasını ilerletti. Voltaire ve J. J. Rousseau’yu okumuş ve bu yazarların oldukça etkisinde kalmıştı. Yasyana Polyana’ya geri dönüp yoksul köylüler arasına katıldı. “Çocukluk” olan ilk eserini bu sıralarda yazdı.

Zengin bir ailenin çocuğu olarak Rusya’nın Tula şehrindeki Yasnaya Polyana adlı konakta doğdu. Çok küçük yaşlarında önce annesini, sonra babasını kaybetti, yakınlarının elinde büyüdü. Çocukluğundan beri gerçekleri incelemeye karşı büyük bir ilgisi vardı. Öğrenimini tamamlamak için Moskova’ya gitti. Çalışkan zeki bir öğrenci olarak başarı ve sevgi kazandı. Fransızcasını ilerletmiş, Voltaire’i ve J. J. Rousseau’yu okumuş, bu iki yazarın kuvvetli etkisinde kalmıştı. Yasnaya-Polyana’ya döndü, yoksul köylüler arasına katıldı. İlk eseri olan “Çocukluk”u bu sıralarda yazdı.

Tolstoy Kendi Çizgisini Çizdi

Ünlü Rus yazar Lev Nikolayeviç Tolstoy’un ölmeden önceki son görüntülerine ulaşıldı.Anna Karenina, Savaş ve Barış, Diriliş gibi dünya çapında önemli eserleri olan 82 yaşında vefat eden Tolstoy birçok kez büyük sıkıntılar yaşamıştır. Marksizm’den etkilenerek kendisinde oluşturduğu mülkiyet konusundaki radikal fikirleri nedeniyle bütün servetini köylülere dağıttı, her haliyle onlar gibi yaşamaya başladı. Bu sebeple ailesiyle arası açıldı. Hristiyan anaşizminin geliştirmeye çalıştığı kitabı “tanrının egemenliği içimizdedir” kitabıyla yeni bir hristiyanlık akımı tanımlaması ortodoks kilisesi tarafından aforoz edilmesine sebep oldu. Tolstoy, ömrünün son yıllarını büsbütün derbeder bir şekilde geçirdikten sonra, bir küskünlük sonucunda, evini bırakıp yollara düştü. Astapovo tren istasyonunda ölü olarak bulundu. Ölümüne zatürrenin sebep olduğu bilinmektedir. Hayatı boyunca yaşamın nasıl bir şey olduğunu anlamaya çalıştı. Eserlerinde bunu eksiksiz olarak yansıtmayı hedef edinmiş en büyük Rus yazarlarından birisi olarak edebiyat ve dünya tarihindeki yerini aldı.