Halloween

Bugün günlerden 31 Ekim 2014 | Cadılar Bayramı (Halloween) Dünya’da kutlanmaya başladı.Halloween günü resimlerle birlikte hazırlıkların günler öncesinden başlanıp kutlandığı gün olarak bilinen ve resmi tatil olan Halloween çocukların korkunç kostümler giyerek kapı kapı gezip şeker, meyve ve farklı hediyeleri topladığı bir bayram olarak kabul edilir.

Peki kısaca Cadılar Bayramı olan “Halloween” ismi aslında Katolik Kilisesi’ne dayanmaktadır. “All Hollows Day” yani “Azizler Günü” diye bildiğimiz azizlerin onuruna kutlanan bir Katolik günüydü.Ancak M.Ö. 5. yüzyılda İrlanda’da yaz mevsimi resmi olarak sonu 31 Ekim’di.Kutlanan ismiyle Samhain idi ve Keltlerin Yeni Yılı’ydı.

Rivayetlere göre bu günde (Halloween)’de, önceki yıl bedenlerinden ayrılmış ruhlar gelecek yıl yaşamak için beden arayışında dünyaya gelip,insanlarla karışırlardı.Ölümden sonra yaşama kavuşma şansı tek bu olarak gösteriliyordu.Bunun yanı sıra Keltler bu dönemde tüm zaman ve mekanla ilgili yasaların duracağına inanırdı.Buna inanlarda yaşanırlarını ele geçirtmemek için 31 Ekim gecesi evlerinin ışıklarını söndürerek soğuk bir hava yaratırlardı.Hayaletlere benzeyen kıyafetler giyip, etrafta sesler çıkarırlardı.

Halloween Resimleri

halloweencity

240px-Jack-o'-Lantern_2003-10-31 default_image_city_halloween2 Halloween1 (1) halloween1 Halloween-21 halloween2 Halloween-Decor-Walgreens Halloween-Hero-1-H teach-hub-halloween-lesson-plans-300x300 Halloween1 halloween 250px-Kobe_Mosaic15s3072

Halloween’de Neler Yapılır?

Sembolü balkabağı olan Cadılar Bayramı (Halloween)’de balkabağının içi boşaltılıp gülen sürat yüzü tasarlanır, daha sonra içerisine mum yakılarak şeytani surat yapılır.Bugün de en çok tüketilen şekerleme ve elma şekeridir.Çocuklar korkunç kıyafetleri ile çevreyi kapı kapı gezer ve şeker toplar, almadıkları takdirde ‘ekşi bir şey’ yapıp muziplik verir.