Girişimcinin yol haritası TED konuşmalarından seçmeler

1984 yılında “Paylaşmaya Değer Bilgiler” sloganıyla yıla çıkan TED, kar amacı gütmeyen bir topluluk ve ilk çıkışında teknoloji, eğlence ve tasarım konu başlıkları altında insanları bir araya getirmek için kurulmuş bir topluluk.Yıllar geçtikçe büyüyen TED,şu an 1400′den fazla TED konuşmacısının yer aldığı TED Talks‘a her hafta yeni bir konuşmacının videosu ekleniyor.

Bende dikkatimi çeken girişimcilik ve teknoloji üzerine yapılmış konuşmaları sizlerle paylaşmak istedim.Daha önce “İnternet” diye bildiğimiz o sır nedir yazısında birkaç konuşmayı paylaşmıştım.

Angela Lee Duckworth: Başarının anahtarı? Metanet

Prestijli bir işten ayrılan Angela Lee Duckworth, New York devlet okullarında 7. sınıflara matematik öğretmeye başladı. Başarılı öğrencileri hırslı öğrencilerden ayıran tek şeyin I.Q. olmadığını hemen fark eden Angela, buradaki konuşmasında, başarının habercisi olarak adlandırdığı “metanet” teorisini açıklıyor.

Harish Manwani: Kâr her zaman amaç değildir

Global bir şirketin baş işletme yöneticisinin, bilanço ya da kâr hanesinden öteye bakmasını çok beklemezsiniz. Fakat Unilever’in BİY’i Harish Manwani, üst düzey karar verme aşamasında değer, amaç ve sürdürebilirlik katmanın sadece akıllıca değil, 21.yüzyılda sorumlu iş yürütmenin tek yolu olduğuna dair tutkulu bir savunma yapıyor.

Jason Pontin: Teknoloji büyük sorunlarımızı çözebilir mi?

1969’da, Buzz Aldrin’in ay yüzeyine tarihi adımı insanlığı teknolojik olanaklar dönemine sıçrattı. Teknolojinin müthiş gücü tüm büyük problemlerimizi çözmek için kullanılabilirdi. Günümüze doğru ileri sararsak, ne oldu? Kendimize göstereceğimizin hepsi mobil uygulamalar mı? Gazeteci Jason Pontin teknolojiyi etkili kullanmamızda ortaya çıkan sorunlara yakından bakıyor… gerçekten önemli sorunlara.

Richard St. John:”Başarı devamlı bir serüvendir”

Samimi tavriyla Richard St. John bize basarinin tek yonlu bir yol olmadigini devamli bir seruven oldugunu hatirlatiyor.Bize iyi bir ornek verebilmek icin kendi sirketinin yukselisini ve tekrar dususunu kullaniyor —durdugumuzda, kaybederiz.

Türler arası internet? Gelişmekte olan bir fikir

Maymunlar, yunuslar ve filler mükemmel iletişim becerileri olan hayvanlardır. İnternet, onlar gibi duyu yetisine sahip hayvanları da içerecek şekilde genişletilebilir mi? Dört mükemmel düşünürün panelinden yeni ve gelişen bir fikir: Yunus araştırmacısı Diana Reiss, müzisyen Peter Gabriel, nesnelerin interneti vizyoneri Neil Gershenfeld ve internetin babalarından biri Vint Cerf.

Mustafa Özcan

Rekabet Yaratma Sanatı

Evet dünde paylaştığım ve kendime göre biçimlendirdiğim “Rekabet Yaratma Sanatı” ismini verdiğim bugün bişeyler karalayacağım o söz hakkındaki görüşlerim.Rekabet yaratma bunu şuna benzetebiliriz zaman zaman bütün endüstriye örnek gösterilen şirketler öne sürülür ancak sürekli olarak doğru işler yapan şirketler yoktur.Bunu IN SEARCH OF EXCELLENCE (Mükemmeliği Aramak) o dönemde yazılan büyük şirketlerin bugün yok olmasının tek sebebi Rekabet Yaratma konusunda kalıcı olmamalarıdır.Bunu ben şöyle anlatacağım Türkiye’ye göre uyarladım kendimce.

Rekabet Yaratma Sanatı

Genç girişimciler (Young Entrepreneurs) adını verdiğimiz benimde o gruba dahil olduğum fikirler üretme mekanizması etrafında toplanan verimli bilgi alışverişi içinde paylaşım yapılan ortamlarda bir araya gelen kişilerin yaptıklarından bahsetmek istiyorum.İki kişinin çok parlak fikri var ve onlar için öneride bulunan birisi genç girişimcilere destek verilen platformlardan yardım istiyorlar.Bu yardımın karşılığı biraz oyalayıcı biraz aldatıcı olarak uzatılıyor.Zaman geçtikten sonra aynı fikri rakip oluşum olarak çıkarmış oluyorlar.Bunu yapan firmalar iş birliği yerine Rekabet Yaratma Sanatı olayını tercih ediyor.Hani destekleyip bişeyler kazandırmak isteselerde yapamıyorlar.

Birçok şirket verimliliği arttırmak ve rekabette öne geçmek için iş süreçlerini daha iyi ve ayrıntılı tanımlamak ve çalışanlar üzerinde daha incelikli denetim mekanizmaları kurmak üzere stratejiler geliştirdiler. Bu uygulamalar, rekabette öne geçmeye imkân verecek köklü değişiklikler yapacak olan nitelikli çalışanların bunalarak kurumdan uzaklaşmasına yol açtı. Böylece rekabette öne geçmek için yapılanlar piyasadaki çekişmeli ve kanlı rekabet alanı içinde kaldı.
rekabette-kalici-fark-yaratmak
“Mavi Okyanus Stratejisi” olarak bilinen stratejiye  göre, kurumsal enerjiyi ve yaratıcılığı, çoğunlukla yapıldığı gibi, “talebi bölmek ve rakipleri ölçmek” yerine, “talebi artırmak ve rekabetten uzaklaşmak”yönünde kullanan şirketler başarılı olacaktır.

Kısacası:Rekabete bakış şekli değiştirilmedikçe günümüzdeki geleneksel yöntemlerle kalıcı bir başarı sağlamak mümkün görülmüyor. Çünkü iş süreçlerinde iyileştirme sağlayan şirketler bir süre sonra bunun başkaları tarafından taklit edildiğini görecektir.

Mustafa ÖZCAN / [email protected]