Toplu Araçlar İçin Filo Takip Sistemleri

Araç ticaretinde, eğer siz kendinize ait bir araç alıyorsanız, araç takip sistemi yetmektedir. Dolayısıyla herhangi bir sorun ile karşılaştığınız zaman veya aracınızın bir sorunu varsa, aracınızda bulunan takip sistemi size yardımcı oluyor, fakat eğer toplu bir araç ile çalışıyorsanız, dolayısıyla bir araç kiralama şirketi olabilir veya özel şirketler olabilir, bunun için toplu güvenliğinden gerektiğinden, farklı bir sisteme girmektedir. Kendi aracınızın güvenliği çok önemlidir. Sonuçta içinde ya siz olacaksınız ya da sizinle beraber başkalarıda olacaktır ve bu demek oluyor ki güvenlik dahada önemli oluyor. Sonuçta siz başkaların canınıda taşıyor olacaksınız. Araç takip sistemi çok küçük, fakat büyük bir işlem yapan bir üniteden oluşur. Aracınızın içerisinde küçük bir çip olur ve o da aracı aldığınız yerin bilgisayarına veya emniyet sistemine bağlıdır ve herhangi bir sorun yaşadığınız zaman arabanızı hemen bulabiliyorsunuz.

 

Şahsi bir arabanın olması ile toplu araçlarla beraber çalışmak çok farklı bir şeydir. Filo kiralama şirketlerinin veya özel şirketlerin araç güvenliği ile ilgili sorumlulukları çok daha fazla olmaktadır. Bütün şirket araçlarında genel olarak artık filo takip bulunmaktadır. Bu şekilde araçlara bir şey olduğu zaman, anında şirketin haberi olduğu için müdahale etmek kolay oluyor. Araç ile beraber çalışmak çok zordur ve sorumlulukları fazla olduğu için, bazen çalışmaktan bile korkabiliyorsunuz, fakat gelir kapınız olduğu içinde çalışmak zorundasınız. Şirketlerde araç takibi yapılırken, bütün araçlar mutlaka çalışanlardan birinin sorumluluğu altındadır ve kesinlikle başka kimseye vermeleri yasaktır. Araçlar takip edilir ve aracın nerede olduğu her zaman anlaşıldığı gibi, kimde olduğuda anlaşılır. Şirket için elbette personeller çok önemlidir, fakat araçları ayrıca önemli, çünkü malum maddi olarak düşündüğümüz zaman, araçlara personellerden daha çok para harcanıyor.

 

Şirketlerde personelleri kadar harcadıkları parayı düşünmeleri gerekiyor. Filo takip sistemlerinde de araç takip sistemi olarak geçmektedir. Bu iki terim arasındaki fark, aslında araç takip sistemlerinin sadece şahsi ve tek araçlar için kullanıldıkları ve filo takiplerinin ise toplu araçlar için kullanılmış olduklarıdır. Aslında her şey bu kadar basit. Siz bir araba satın aldığınız zaman, mutlaka kontrol edeceğiniz birçok özellik olacaktır, fakat en önemlisi ise, arabanın güvenliğidir. Hem arabanın kendisi için olan güvenliği, hemde arabanın içinde olacak kişiler için olan güvenliği. Güvenliği olmayan arabaya kesinlikle binmeyin ve kesinlikle almayın. Araç kullanımında güvenlik gerçekten çok önemlidir. Çoğu zaman hayatınızdan çok daha önemli, çünkü güvenlik yoksa, hayatınıza bile maal olabiliyor. Çevremizde artık birçok araba firmaları bulunmaktadır. Birçoğu ise yeni model araçlar satmaktadır, fakat araçların özelliği çoğaldıkça aslında arabayı kullanmakta daha zor bir hale geliyor.
Şirketlerde bile, toplu araç alacakları zaman, hem maddiyata, hem arabanın özelliklerine, hemde güvenliğe dikkat etmeleri gerekiyor. Bunların hepsini kontrol etmek tabii ki kolay değildir, özellikle şirket arabası almayı düşünenler için kolay olmuyor, çünkü aldıkları zaman birkaç tane birden alıyorlar. Bu araçlarda en önemli konu güvenlik olduğu için, filo takip sistemleri çok önemlidir. Sistemlerin ne derece çalıştığı ve sistemlerin özelliği çok önemlidir. Filo takip sistemlerinde, sistemin aracı ne kadar iyi takip ettiği önemli bir konudur. Araba herhangi bir yerde kaldığı zaman, nerede olduğunu öğrenebilecek misiniz ve aynı zamanda takip sisteminin uydudan bağlantı kurup kurmadığını bilmek gerekmektedir. Bir araç sahibi olmak veya araba satın almak bu kadar zordur. Her şey sadece firmaya para ödeyip araba almak ile bitmiyor. Aracı aldığınız andan itibaren sorumluluklar başlamaktadır.