Gün geçmiyor ki yeni haber çıksın Dolar/Euro zirve yarışında

Her sabah yeni bir güne umutla uyandığımız, Ülkemizde olan olaylarla hergün biraz daha dibi görmeye doğru gidiyoruz.Sürekli çıkan gündem olayları sayesinde sosyal medyada olan haberlere göre hareket eden bir toplum haline dönüştük.Sabah kalkıp bugün ne yolsuzluk yapıldı acaba diye soru soruyoruz kendi kendimize.2014 yılına yakın olduğumuz şu 27 Aralık Cuma günü yeni bir zirve yarışına merhaba dedik.

Sabah kalkıp televizyondan,internetten,gazeteden gündemi okuyanlar güne yepyeni bir skandal ile başlıyor ve bu olaylar her geçen gün ülkeyi biraz daha dibi görme yoluna sürüklüyor.Zirve mücadelesinin daha da öteye gideceğini düşündüğüm şu günlerde birbiri ardını kovalayan Dolar/Euro nun TL karşısındaki değerleri aşırı bir yükselişe geçti.Bunun Ülkemizde yaşanan siyasi olayların anlık değişimine göre hareket etmesi Merkez Bankası tarafından ne kadar müdahale yapılsa da yetersiz kaldığının göstergesi siyasal olayların çok büyük bir güç olması.Bu dengenin sadece bu olayların gündemden kalkmasının ardından ancak normal seviyelerde devam etmesi bekleniyor.

dibin-dibi

Borsa 10:40’ta da yüzde 4’ü geçince endeks 61.868 puana kadar çekildi. Borsada yılbaşından bu yanaki kayıplar yüzde 20’nin üzerine çıkmış oldu.

Borsa düşüşe dolar rekora doymuyor

Dolar ise bankalararası piyasada 2.17’i görüp rekor üstüne rekor kırarken, EURO da 3 lirayı geçti.Her yıl yapılacak zamların yurtdışına bağlı büyük bir tüketici toplum olduğumuz için yeni yılda karşımıza çıkacak olan dönüşümü ile büyük sarsıntılar geçirecek durum beklentisindeyim.

Kanaatimce şu aralar gerçekten “Dibin dibi var mı” diye mücadele vermekteyiz.Herkese yeni yılda bu olayların kapanıp mutluluğun,sağlığın,başarının,bol kazancın olduğu bir yıl diliyorum.

Mustafa ÖZCAN / [email protected]