Yasaklı Sitelere Giriş DNS Ayarı 2019

Yasaklı Sitelere Giriş DNS Ayarı 2019  Engelleme yapılmış, erişimi yasaklı olan sitelere giriş nasıl yapılır? Herkesin merak ettiği bir konu olan yasaklı sitelere girişi bu yazımızda anlatacağız. Daha önce dns ayarları konusunda detaylı bir makalemiz ile tüm Türkiye’nin dns ayarlarını değiştirmesine yardımcı olduk. Bu yazımız ile de DNS dışında daha farklı neler ile yasaklı sitelere giriş yapabiliriz bu konuda yardımcı olmaya çalışacağım.

Yasaklı Sitelere Nasıl Giriş Yapılır?

Bunun için bir öneri olarak DNS ayarlarını yaparak girebilirsiniz, Bunun için detaylı konu http://www.mustafaozcan.info/blog/dns-ayarlari-2014-yeni-dns-adresleri-dns-degistirme.html bağlantısına tıklayarak kolayca elektronik cihazlarınızın dns ayarlarını yapabilirsiniz.

Bunun haricindeki yöntemlerden biri olarak bilinen Proxy eklentisi ile yasaklı sitelere erişim yapabiliriz.Son zamanlarda en sık kullanılan ZENMATE programı ile bu konuda 5 farklı ülkeden IP’ler oluşturarak bizi yasaklı sitelere hızlı bir şekilde başarmış bir eklenti olarak tarayıcımıza ekli bir şekilde geliyor.Tarayıcı ile kurulu olarak kullanılan Zenmate hakkında detaylı bir bilgi verelim.

VPN’ler engellendi

Yukarıda sizlere verdiğimiz DNS ayarları maalesef günümüzde engellenmiş bulunmakta. İnceleme sitesi olan VPNxD’in verdiği bilgiller ışında, engelli sitelere erişim maalesef DNS değiştirilerek sağlanamıyor. O nedenle firmanın sizler için özel olarak derlediği VPN firmalarına göz atmanızı tavsiye ediyoruz. Ayrıca engellemeler noktasında BTK açıklamalarını buradan okuyabilirsiniz.

Zenmate Nedir Nasıl Kullanılır?

Chrome, Firefox ve Opera gibi web tarayıcıları için aktif bir şekilde kullanılan Zenmate eklentisi ile 5 adet farklı ülkenin Proxy eklentisi olarak sanki o ülkeden bağlanıyormuş gibi erişim yapabiliyorsunuz. Bu erişim sayesinde yasaklı sitelere girişte sorunsuz bir şekilde gezinmeye başlayabiliyorsunuz.Zenmate sayesinde internette gezinirken kişisel bilgilerinizin gizliliğini korurken, engelsiz ve sınırsız bir şekilde sörf keyfini çıkaracaksınız.

Zenmate for Chrome
Zenmate for Firefox
Zenmate for Opera
Zenmate for iOS
Zenmate for Android

Bağlantılardan Zenmate’in size uygun olan sürümlerini indirebilirsiniz. Zenmate ile daha hızlı bir yasaklı sitelere giriş sağlayabilirsiniz.

Bunlara ek olarak birkaç yöntem daha sunmak istiyorum. Yasaklı sitelere giriş 2019 için merak ettiğiniz diğer sorulara cevap verecek bir iki başlık sunalım.

VPN Nedir?

VPN (Virtual Private Network) basit anlamıyla internete bir başka bilgisayar üzerinden erişim işlemidir. Bu yöntemde bağlanmak istediğiniz sitelere doğrudan değil de tanımladığınız VPN sunucusu üstünden erişim sağlıyorsunuz. Böylece dışarıdan teknik takip yapılamadan hem bütün veri akışınız şifrelenir hem de internet ile aranızda bir perde, koruma kalkanı yer almış olur. Esas kullanım amacı kurumsal güvenlik olsa da VPN bugün sansür, erişim engelleme ve takipten kurtulmak isteyenlerin kurtarıcısı haline gelmiştir.

VPS Nedir?

VPN genel hizmet veren sunuculardır. Sizinle birlikte binlerce insan aynı sunucu üzerinden hizmet almaktadır. VPN’e bağlandığınızda, aynı IP adresini o hizmete bağlı bütün kullanıcılarla paylaşırsınız. Sunucunun yoğunluğu arttıkça devletlerin dikkatini çeker ve IP adresleri bloke edilir. Hizmet aldığınız VPN yeni bir IP tanımlayabilir ve bu şekilde erişime devam edebilirsiniz. Fakat bir süre sonra o IP’nin de bloke edilmesi muhtemeldir.

Burada çözüm olarak karşımıza VPS (Virtual Private Server) çıkmaktadır. VPS’i ise kendi özel VPN hizmetiniz olarak düşünebilirsiniz. VPS sadece sizin kullanabildiğiniz size özel kişisel VPN’dir.

Alternatif çözümlerinizi bizimle paylaşabilir, yazı altından sorularınızı yöneltebilirsiniz.

Mustafa Özcan / [email protected]

Yasaklı Sitelere Giriş > Yeni Yasa ile Vimeo vb. Sitelere Giriş | Zenmate

İnternet sansürlerinin gündemde olduğu dönemde yasaklanan web sitelerine giriş için alternatif yöntemleri deneyenlere bir tavsiyede bulunacak eklentiyi sizlerle paylaşmak istedim.

Yasaklı Sitelere Giriş

4 saat gibi kısa bir sürede mahkeme kararı olmadan internet sayfaları engellenebilecek.Zenmate ile bu engelli sitelere hem hızlı bir şekilde girebileceksiniz ve ayrıca güvenli bağlantı ile üçüncü şahıslarla bilgi paylaşmadan sörf yapabileceksiniz.

Zenmate

Zenmate eklentisi sayesinde tarayıcına bir eklenti olarak eklenen program sayesinde maskeleme yöntemiyle giriş yapılan lokasyon farklı gösterilip girişinizi hızlı ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz.

Eklentiyi kullanmak için Chrome tarayıcı üzerinden https://zenmate.io/home/ adresini ziyaret etmeniz ve ADD ZENMATE düğmesine tıklamanzı yeterli.

Eklenti ile ülkemizde engellenen Vimeo (Video izleme sitesi) gibi yasaklı sitelere sorunsuz erişiminizi kolayca yapabilirsiniz.

Mustafa Özcan / [email protected]

iPhone DNS Ayarları | iPhone DNS Değiştirme | DNS Programı

Daha önceden DNS Ayarları diye bir konu ile sizlere Windows üzerinden DNS ayarlarını değiştirip yasaksız bir internet keyfini anlatmıştık.Şimdi iPhone için DNS değiştirmekten bahsedelim.

iPhone DNS Ayarları

iPhone üzerinden bazı sitelere erişim sorunu yaşıyorsanız işte tam size göre bir çözüm sunacak DNS değiştirmeyi anlatalım.Sıra ile yapacağımız adımları takip çok küçük ayarlar ile DNS adresinizi değiştirebilirsiniz.

Burada aslında Apple DNS Değiştirme olarakta genelleyebileceğimiz bir yapıyı anlatmak istiyorum.Apple‘ın işletim sistemi olan iOS işletim sistemini kullanan iPhone,iPad,iPod ve birçok üründe değiştirebileceğiniz DNS değiştirmeyi anlatalım.

Adım adım başlayalım;

İlk olarak iOS işletim sistemli cihazımızdan Ayarlar > Wi-Fi seçeneğine tıklıyoruz.

Apple DNS Değiştirme
Apple DNS Değiştirme

Daha sonra bağlı olduğunuz ağı seçip “OK” seçeneğine tıklayın.

iPhone DNS Ayarları
iPhone DNS Ayarları

Seçenekler kısmından DNS yerine iki seçenekli olması gerekirken iOS işletim sisteminde tek bir DNS adresini desteklediği için bir tane yazacaksınız.

DNS Değiştirme
DNS Değiştirme

Örnek olarak Google DNS adresini kullanırsanız 8.8.8.8 numarasını yazmanız yeterli olacaktır.Sorunlarınızı aşağıdan yorumlar kısmından sorabilirsiniz.

2013-2014 DNS Adresleri

Google, DNS Ayarları:

8.8.8.8
8.8.4.4

Open, DNS Ayarları:

208.67.222.222
208.67.220.220

Norton, DNS Ayarları:
198.153.192.1
198.153.194.1

Uydunet, DNS Ayarları:

62.248.80.161
62.248.80.162

Dnsadvantage, DNS Ayarları:

156.154.70.1
156.154.71.1

ScrubIt, DNS Ayarları:

67.138.54.100
207.225.209.66

GTEI, DNS Ayarları:

4.2.2.1
4.2.2.2
4.2.2.3
4.2.2.4
4.2.2.5
4.2.2.6

 

İnternet kesilirse nasıl tweet atarım | Facebook & Twitter Açılmıyor

Bugün devam eden Taksim’deki olaylar şimdide yeni bir durumu ortaya fikir olarak atıldı.İnternet bağlantısı kesileceği yönünde atılan tweetler çoğaldı.İnternetin kesilip örgütlenmenin önüne geçilmek isteniyor.

Facebook ve Twitter üzerinden örgütlenen halk Taksim Gezi Parkı için elinden geleni yapıyor.Bir insanlığın el verişli mücadelesinin sürmesi için alternatif yolları sizlere sunalım!

internet-kesintisi

TunnelBear VPN kullanmak ilk öneri: Android ve İphone kullananlar bunu yükleyiniz.

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tunnelbear.android

iOS için: https://itunes.apple.com/ca/app/tunnelbear/id564842283?mt=8

Mesaj ile Tweet atmak için:

Vodafone: START yazıp 2444’e Turkcell: BASLA yazıp 2555’e Avea: BASLA yazıp 2444’e gönderin.

İnternet kesintisi,İnternet kesintisi olursa ne yapmalıyım,İnternet kesintisi turkcell,İnternet kesintisi avea,İnternet kesintisi vodafone,İnternet kesintisi twitter,İnternet kesintisi facebook,İnternet kesintisi dns ayarı,İnternet kesintisi dns ayarları,dns değiştirme,telefonun dns değiştirme,İnternet kesintisi taksim gezi parkı wifi şifreleri,İnternet kesintisi gezi parkı wifi şifreleri