Dünyada ne olduysa aynı anda Twitter’da da oldu | 2013 Twitter’da Yaşananlar

Twitter 2013 yılında yaşananları en çok konuşulanları bir araya getirdi.Twitter, “Dünyada ne olduysa aynı anda Twitter’da da oldu” başlığıyla yılın önemli haber ve gelişmelerin sosyal ağ sitesi üzerindeki yansımalarını özel bir sayfada topladı. Burada en çok retweet edilen yılın “Altın tweet”lerin’den 2013 yılının farklı kategorilerinde en çok konuşulan konular gibi türlü şeyleri bir araya getiren This year on Twitter sayfasını inceleyelim.

2013 Twitter’da Yaşananlar

Twitter’a göre 2013 yılında birinciliği ünlü Glee dizisinin oyuncularından Lea Michele’in aynı dizideki rol arkadaşı Cory Monteith’in hayatını kaybetmesi üzerine gönderdiği tweet aldı. Michele’in tweet’i 2013 yılında 133 farklı ülkeden tam 408 bin kez retweet alarak twitter 2013’te en çok konuşulan tweet ilan edildi.

Lea Michele’nin tweetini ikinci sıradan takip eden yakın zamanda Hızlı ve Öfkeli filmi ile tanınan ünlü aktör Paul Walker’ın ölüm haberinin Twitter üzerinden resmi olarak paylaşdılığı tweet ile devam ediyor.

Üçüncü sırayı ise ünlü müzik grubu One Direction’ın üyelerinden Niall Horan’ın 20 yaşına basmış olması ile ilgili “coşkulu” tweet’i paylaşıyor.367 bin retweet toplamayı başaran tweet 2013’e damgasını vuranlar arasında!

This year on Twitter ulaşmak için buraya tıklayın.

Mustafa ÖZCAN / [email protected]